Sunday, June 23, 2024
HomeРегионБлагоевградСъбират дарения за ремонт на читалището в Кресна

Събират дарения за ремонт на читалището в Кресна

Кметът на Кресна Николай Георгиев се обърна с призив към жителите на общината.
“Сградата на читалището в гр. Кресна е най-достойното място, където да се експонирана постоянна изложба посветена на миналото, настоящето и бъдещето на нашия прекрасен роден край!
В момента община Кресна разполага с две готови експозиции – Кресненско-Разложко въстание и Яне Сандански, които могат да бъдат изложени във фоайетата на читалището и да се превърнат в постамент, върху който да надграждаме. Тази година общината ще инвестира според възможностите си в ремонт на сградата, подмяна на дограмата и възстановяване на покривната конструкция, която тече силно. Ще създадем с наши сили и мултимедийно съдържание към двете експозиции с текстове на български, руски и английски език, но парите няма да ни стигнат за крайно необходимите вътрешни преустройства и ремонти!
Във фоайетата искаме да пресъздадем необходимимата атмосфера и интериор, които да способстват за максимално доброто възприятие на експозициите и читалището ще разчита и на вашата финансова подкрепа!
Сметката на народно читалище “Култура 1932″, гр.Кресна, по която можете да правите дарения е:
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ КУЛТУРА 1932
IBAN BG61BPBI79221044310601
BIC BPBIBGSF
Моля, вписвайте в основание: За ремонт на читалището.
Ако успеем да наберем достатъчно средства ще можем да завършим ремонтите до края на лятото и нашият музей ще може да заработи още тази есен! Ангажираме се на фасадата да поставим паметна плоча с имената на всички дарители, независимо от сумата, която са предоставили”, заяви Николай Георгиев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular