Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаСъставиха 16 акта при спецоперация в Дупница и Кюстендил, задържан е издирван...

Съставиха 16 акта при спецоперация в Дупница и Кюстендил, задържан е издирван от Интерпол мъж

16 акта от проверени 16 обекта са съставени при провеждащата се в Кюстендил специализирана полицейска операция, съобщиха от полицията.
Специализираната полицейска операция започна на територията на Кюстендилска област в понеделник и се осъществява от сили на ОДМВР, РУ Кюстендил, РУ Дупница, ГД “Жандармерия”, Службата за тактически действия – Благоевград, Инспекция та по труда, БАБХ, НАП.
Сред констатираните нарушения са несъответствия в касовата наличност, упражняване на търговска дейност без законова регистрация на обектите. Образувани са две преписки за нарушения, свързани с търговията с акцизни стоки, връчени са и 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство.
Установен и задържан е мъж, обявен за международно издирване от Интерпол, казаха още от полицията. Осъдителната му присъда е издадена в Турция за престъпление, свързано с наркотици.
В рамките на операцията са проверени 84 моторни превозни средства и 104-ма души. За установени нарушения по закона за движение по пътищата са издадени 11 фиша и четири акта. Съставен е и един акт по закона за българските документи за самоличност.
Целта на операцията е противодействие на конвенционалната престъпност, противодействие на икономически престъпления, включително и на престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изборното законодателство.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular