Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортС променен състав Вихрен ще търси победата срещу Оборище

С променен състав Вихрен ще търси победата срещу Оборище

Футболисти от Сандански масово с хранително натравяне

Всички тренировки за мача срещу Оборище Панагюрище наставникът на Вихрен Емил Велев проведе на градския стадион в Сандански. За този мач той няма да може да разчита на наказания Мерт Тасим и контузените Петър Добринков, Костадин Костадинов, Виктор Георгиев и Калоян Симеонов. Под въпрос до последно ще бъде опитния централен нападател Димитър Макриев, но Велев се надява той да вземе участие в съботния мач. В отбраната се завръща Веселин Минев след изтърпяно наказание. „Ще ни бъде много тежко, защото отборът на Оборище е един от силните в групата и ненапразно делят 3-то място с ФК Кюстендил с по 62 точки. Друга алтернатива освен победа нямаме, за да можем да излезем от незавидното 18-то място, което заемаме с 28 точки. Продължавам да давам шанс на младите таланти от ДЮШ на клуба, които с играта , която показват, ме правят оптимист”, сподели Емил Велев.
Старши треньорът на Оборище Георгиу Кириякос сподели, че няма да може да разчита за гостуването в Сандански на трима основни футболисти – капитана Георги Нетов и Стенислав Георгиев –отсъстващи по лични причини и Христо Кирев заради контузия. „Познавам добре играта на отбора на Вихрен. Ще се противопоставят с всички средства, за да стигнат до победа. Както е известно, ние играем само за нас и също ще гоним успех в този двубой ,защото на този етап разчитаме най-вече на премиите за победа”, допълни Кириякос.
Очаква се на вратата да бъде Иван Топалов, пред него Добрин Денев, Раиф Мурадов, Валери Георгиев, Веселин Минев, Янислав Тусонджиев, Александър Якимов, Костадин Апостолов, Емил Найденов, Александър Мицев и Димитър Макриев.
Същевременно, стана ясно, че мачът от 30 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Сливнишки герой и Вихрен, който по програма трябваше да се играе на 20 април, бе отложен отново. Причината е масово хранително отравяне на футболисти от Вихрен. Информацията бе потвърдена от секретаря на ЗС на БФС Николай Младенов, който не се ангажира за новата дата за изиграване на срещата.
При това положение старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Вихрен Емил Велев насочва вниманието на футболистите за съботния двубой, който ще се играе на градския стадион срещу гостуващия отбор на Оборище Панагюрище.
В момента отборът на Вихрен Сандански е 18-ти във временното класиране с 28 точки, а този на гостите от Оборище дели 3-то място с ФК Кюстендил и е с 62 точки. Всичко това предвещава много интересен двубой.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular