Saturday, June 15, 2024
HomeРегионДупницаТева изпрати втория си випуск абитуренти

Тева изпрати втория си випуск абитуренти

30 ученици от дупнишки гимназии получиха сертификати за успешно завършване

Най-големият работодател в община Дупница – Тева, изпрати втория си випуск от ученици, които бяха част от завода на фармацевтичната компания по програмата за дуално обучение.

20 ученици от Професионална гимназия по хранително-вкусови и химични технологии и 10 от ПГ „Акад.С.П.Корольов“ съответно с професия лаборант и професия техник, тържествено получиха своите сертификати за успешно завършване.

Младите хора бяха част от екипите в завода в продължение на две години, под зоркия поглед на своите ментори, от които научиха много за своето бъдещо професионално израстване. Учениците, споделиха впечатленията си от обучението си чрез работа в завода през тези години, като част от тях заявиха, че от есента биха искали да продължат вече професионално в завода.

„В Тева даваме шанс на младото поколение от региона не само да трупа опит и знания в реална работна среда, да получава възнаграждение, но и да бъде част от най-голямата фармацевтична компания в България. Ние сме сред първите в страната, които се включихме в тази форма на обучение, защото за нас не е ангажимент, а мисия за подкрепа на младите хора. Вярваме, че това е правилния начин за ефективно сътрудничество между образованието и бизнеса. Нашите абитуриенти вече са с едни гърди пред всички в своето бъдещо професионално израстване“, коментира Йорданка Велева, Старши мениджър Човешки ресурси.

Вече четвърта поредна година Тева участва в дуалната форма на обучение – програма, която съчетава теория и практика и дава възможност на учениците да се докоснат до реална работна среда.

От 2021 г. насам около 100 ученици се включиха в програмата. В последните си две години от гимназията, те посещават завода 2 и 3 пъти седмично, придобивайки нови знания и умения под напътствията на квалифицирани ментори.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular