Monday, June 17, 2024
HomeРегионДупницаПисателката Ивелина Радионова идва в Дупница с най-силната си книга „До Боянския...

Писателката Ивелина Радионова идва в Дупница с най-силната си книга „До Боянския майстор“

Писателката Ивелина Радионова гостува в Дупница, за да представи новата си книга „До Боянския майстор“. Събитието ще се проведе на 5 февруари, събота, от 11.00 ч в Общинската художествена галерия.

„За втори път идвам в Дупница и се вълнувам. Това е първият град, предвиден в обиколката ми. Нямам търпение да се срещна с дупничани, щастлива съм“, каза за Вяра авторката.

Гласът на българското говори от творбите на Ивелина Радионова, една от най-обичаните български писателки днес, по начин, по който никой съвременен писател от ХХI век не го е правил досега. Писателката утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции.

След като книгите ѝ „Алтъна“ и „Обич“ станаха любими на много читатели, Ивелина Радионова представя най-силната си книга досега – „До Боянския майстор“ (издание на „Персей“). Действието ѝ тече през вековете и показва корените на българщината и човечността.

Това е книга с душа, стаила въл­нуващи истории, които раз­каз­ват за страдание и обич, за фатална обреченост, за суровата природа, която убива, но може и като вълча глутница да пази от злото една нещас­тна майка.

Снимки – Stranica.bg

Времето се превъп­лъщава в детенце с трап­чинки, пълни с мед, и в старец — пророк, дошъл да изрече нещо важно, преди глут­ницата на снежин­ките да го зат­рупа. Понякога времето е белязало гълъб, гнез­дящ в руините на къща, друг път — пръс­тен с двуг­лав орел. Времето е най-изкусният зог­раф — като Боян­с­кия майс­тор, чиито фрески впечат­ляват с изящен рисунък, с вградена трог­ваща история за една невъзможна любов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular