Wednesday, June 26, 2024
HomeНовиниСвятУдължават противоепидемичните мерки в Кипър до 2 декември

Удължават противоепидемичните мерки в Кипър до 2 декември

Снижаване на възрастовата граница за поставянето на третата доза ваксина срещу коронавируса и удължаване на действащите ограничителни антиковид мерки до 2 декември ще обсъди кипърското правителство на заседанието си днес.
Бустерна доза ще могат да получат хората над 50 години с очакваното решение. Досега тя се препоръчваше за тези над 60-годишна възраст. В приоритетните групи за подсилваща инжекция ще бъдат включени и хората с тежко затлъстяване.
Целта на здравните власти в Кипър е засилване на програмата за ваксинация за всички възрасти и особено при по-младите, както и повишаване на имунитета на ваксинираните чрез поставянето на трета доза.
80% от пълнолетното население в страната е напълно ваксинирано, а третата доза са получили около 40 000 души.
Очаква се още правителството да удължи действащите мерки срещу разпространението на коронавируса до 2 декември. Сегашните изтичат на 8 ноември.
„Ако обществото спазва мерките за самозащита и ако ваксинацията продължи, не се очакват допълнителни ограничения”, заяви здравният министър Михалис Хаджипанделас.
С регистрираните в сряда 188 новозаразени от направените над 49 000 теста общият брой случаи на коронавирус в Кипър от началото на пандемията през март миналата година надхвърли 125 000./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular