Wednesday, May 22, 2024
HomeСпортУспех! Перничанката Кристияна Крумова се окичи с бронз на държавното по джудо

Успех! Перничанката Кристияна Крумова се окичи с бронз на държавното по джудо

Поредно постижение за бойните спортове в Перник. Кристияна Крумова от СК „Перун“ завоюва бронзов медал на Държавното първенство по джудо за юноши и девойки старша възраст. 421 състезатели от 45 клуба мериха сили в надпреварата, която се проведе през почивните дни в зала „Васил Левски“ в Сливен.
17-годишната перничанка спечели отличието в категория + 70.

Много добри борби направиха Цветелина Асенова, Стилияна Стоянова, Мирослав Йовчев и Венелин Асенов, но за жалост загубиха битката за медалите.

„Състезанието беше организирано много добре, имаше доста участници във всички категории. Борбите не бяха леки. Аз съм щастлива за спечеления си бронзов медал, тепърва ми предстоят още състезания, на които ще се постарая да съм на върха на стъбичката“, сподели за Вяра Кристияна Крумова.
Старши треньорът Галина Венева също е доволна от представянето на младата състезателка. „Криси е много упорита, тя показва една сериозна мотивация и любов към спорта. Труди се усърдно и съм уверена в бъдещите й успехи“, коментира тя.
Следващото предизвикателство пред пернишкия клуб по джудо е държавното лично първенство за мъже и жени до 23 г., което ще се проведе през следващата седмица в Панагюрище.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular