Friday, June 14, 2024
HomeРегионРазлогУченици се биха на опашка за закуски в Разлог, скочиха и роднини

Ученици се биха на опашка за закуски в Разлог, скочиха и роднини

Общината категорично осъди насилието между деца

Бой между ученици пред баничарница в Разлог стана повод полицията да се намеси. Екшънът се е разиграл в голямото междучасие пред заведението, от което пазаруват ученици от няколко училища.Спорът започнал след като се натрупала опашка и един ученик прередил другите. Това предизвикало възмущение сред останалите.Намесил се ученик от близкия техникум, който според очевидци шляпнал „териката“ .Между двамата избухнал скандал, който прераснал в сбиване.

Междувременно се появили и родителите на момчетата, някои  от които живеят в местна ромска махала. И те разменили реплики и обиди. Полицията дошла и укротила страстите. Двама ученици от 12-и клас са пострадали. Единият – по-леко, а вторият се наложило да бъде откаран за преглед в болницата.

Случаят стана повод за изявление на – вр. и. д. кмет на града Венцислав Гърменов. “Община Разлог не толерира насилието между и срещу деца под каквато и да е форма. Няма да допуснем саморазправа и неспазване на законите на нашата държавата. Хората трябва да са наясно, че имат и задължения, а не само права, на които да се позовават.

Надяваме се правоохранителните органи в Република България, които отговарят за спазване на обществения ред да вземат възможно най-адекватните и бързи действия, като следва виновните да бъдат наказани”, се казва в официално становище на общината.

От администрацията уверяват, че случаят ще бъде разгледан пред Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

„Готов съм да подкрепя протестите на жителите на Разлог, ако правоохранителните органи не вземат ясни и категорични мерки. Това не се случва за първи път и трябва да бъдат взети ясни и категорични действия, за да не се повтарят подобни инциденти.“, заяви инж. Венцислав Гърменов – вр. и. д. кмет на община Разлог.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular