Wednesday, June 19, 2024
HomeРегионДупницаЦОП „За да има щастие в детските очи“ с безплатна програма за...

ЦОП „За да има щастие в детските очи“ с безплатна програма за дупнишките деца през ваканцията

Ще има ателиета по спорт, изкуства и развлекателна дейност

Дупнишкият Център за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи“ ще зарадва децата от града с безплатна лятна ваканционна програма. Тя е предназначена за деца от 5 до 15-годишна възраст и ще се проведе през месец юли.
Записалите се ще бъдат разпределени в две групи според възрастта им. Ще има ателиета по спорт и състезателни игри, изкуства и арт техники, развлекателна дейност и походи. Също така е планирано и провеждане на дискусии с гост-лектор.
„Правим подобна лятна ваканционна програма вече трета поредна година.  Имахме идея да я осъществим и през миналата, но заради пандемията от коронавирус не успяхме. Нямаше как да организираме такава групова дейност, тъй като контактите бяха ограничени. Всички от екипа много се радваме, че имаме възможността отново да сме заедно с децата през лятото. Решихме, че срещите ни с тях ще са в три дни от седмицата – понеделник, сряда и петък. Ще включим различните дейности в четири подгрупи. Вече имаме и специалисти, които са се отзовали на поканата ни за провеждането на дискусии с гост-лектор.

Единият от тях ще бъде Хайда Паризова от РЗИ, която е старши експерт в отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето”. Все още преговаряме с хора, които да дойдат и да покажат различни таекуондо изпълнения, планираме да имаме и гости, които да въведат децата в магията на народните танци. Както през тази година, така и през миналите интересът към ваканционната програма е много голям. Миналите лета постоянно идваха още деца от целия град, бяха около 50 на брой. Затова решихме тази година да ги разделим на две групи. Изпипали сме всичко, за да бъде интересно за всяка една от групите“, заяви пред „Вяра“ Василена Янева, която е социален работник в ЦОП „За да има щастие в детските очи“.
Заявленията за участие се попълват от родител или лицето, полагащо грижи за детето, на улица „Велико Търново“ №2 от 9,00 до 17,30 часа, като крайният срок за записване е 30 юни.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular