Monday, May 13, 2024
HomeСпортЧавдар (Етрополе) преустановява участието си в ЮЗ Трета лига

Чавдар (Етрополе) преустановява участието си в ЮЗ Трета лига

Болно ми е, че граденото с години се разпадна за три дни, няма да позволя да окалят името ми, заяви бившият кмет ген.-лейтенант Д.Димитров

Отборът на Чавдар (Етрополе) преустановява по-нататъшното си участие в първенството на Югозападната Трета лига, което не бе нещо неочаквано. Причината – липса на финансиране. Това се случва при настоящия кмет на града – инж. Владимир Александров.

Тимовете, които следва да играят по програма с етрополци, ще спечелят срещите си съответно със служебен резултат от 3:0.

Известно е, че след кметските избори ситуацията в отбора стана доста деликатна.

Дълги години Чавдар беше в добро финансово състояние при предишния кмет на Етрополе – генерал-лейтенант Димитър Димитров. Сега някои хора се опитват да изкарат виновен именно него.

Ето какво сподели той:

“Бях кмет на Етрополе два мандата. Помагахме на всички спортове в града, не само на футбола. Момчетата от отбора на Чавдар не са взимали пари от октомври миналата година. Издържаха до вчера и отборът се разпадна. Треньор беше бившият футболист на ЦСКА и помощник в националния ни отбор – Иван Иванов. Тъжно ми е, защото съм спортен човек.

При нас бюджетът беше 400 000 лева, а сега е станал около 150 000. За да се стигне до спиране на финансирането и заличаването на Чавдар. Настоящият кмет дойде с обещания за намиране на спонсори и подпомагане на спорта, а виждате какво се случва. Отделно правят сплетни и опитват да очернят моето име. Правят загатвания, че аз съм отклонявал средства. Казах го пред легендата на футбола ни Христо Стоичков – ако намерят да съм отклонил и два лева, лично Христо да излезе пред обществото и да каже, че съм крадец.

Аз имам авторитет и съм го градил дълги години. Настоящият кмет дойде с подкрепата на Цоло Вутов. И сега обвиняват мен, а по мое време пари за спорта имаше и нещата вървяха. Искали да запазят поне школата в Етрополе. Знаете, че школа без мъжки отбор няма как да просъществува дълго. Оправдават се с мен, че не могат да намерят спонсори, а са обещали такива. Този човек един лев не е дал за спорт през живота си. Говоря за настоящия кмет.

Болно ми е, защото имаме база за отбор от Първа лига, а оставаме без такъв. Всичко се разпадна за три дни, а го градихме с години. Спортен човек съм, бивш треньор по борба. Аз съм генерал-лейтенант и няма да позволя да цапат името ми”, сподели бившият кмет на Етрополе генерал-лейтенант Димитър Димитров

 

RELATED ARTICLES

Most Popular