Десет неща, които щастливите хора правят различно

“Щастието не е нещо, което е вече направено. То идва от собствените ни действия” ~ Далай Лама

Ако мислите, че щастието е резултат от късмет или щастливо стечение на обстоятелствата, то по-добре помислете отново.

Щастието е начин на мислене и ако имате желание да привличате повече от него в живота си, то тогава се запознайте със следващите десет неща, които щастливите хора правят малко по- различно от нещастните.

1. Щастливите хора поддържат баланс в живота си

Хората, които са щастливи, имат много общи неща помежду си и едно от тях е, че обръщат повече внимание на това, което имат, без да се стресират и притесняват за това, което нямат. Нещастните хора правят обратното: те отделят твърде много време в мислене за това, което нямат. Щастливите хора водят балансиран живот. Това означава, че отделят време за всичко, което ги прави щастливи и е важно за тях: семейство, приятели, кариера, здраве и т.н.

2. Щастливите хора следват “Златното правило”

Ако не сте чували за това правило, то звучи по следния начин: “Дръж се с хората около теб така, както би искал те да се държат с теб”. Щастливите хора спазват неизменно това, като третират останалите хора с уважение и съчувствие.

3. Щастливите хора не се концентрират върху дребните неудобства

Едно от главните неща, които щастливите хора правят по-различно от нещастните, е че те оставят малките неудобства или лоши моменти зад себе си. Такива се случват и на добрите хора, но те осъзнават, че е нужно да се поучат от случилото се и да продължат напред. Нещастните хора обикновено се концентрират върху негативите, което води до едно постепенно натрупване на тъга, вина, алчност и гняв.

4. Щастливите хора поемат отговорност за постъпките си

Щастливите хора не са перфектни и добре знаят това. Те признават своите издънки и осъзнават, че грешките ги правят още по-добри. Нещастните хора имат навика да винят останалите за собствените си грешки и винаги си намират оправдания затова защо случилото се не е било в тяхна полза. Щастливите хора от друга страна живеят споделяйки следната мантра:

“Има два типа хора на този свят: такива, които действат и такива, които си намират извинения да не го правят”

5. Щастливите хора се обграждат със себеподобни

Една друга основна черта на щастливците е, че те общуват с други радващи се на живота хора.

6. Щастливите хора са честни със себе си и другите

Хората, които са щастливи, обикновено изразяват ценностите като честност и доверие. Те уважават хората, които им дават честното си мнение.

7. Щастливите хора показват ясно знаците на щастието

Това може да ви изглежда очевидно, но то е нещо, което ясно разграничава щастливите от нещастните хора. Помислете за момент за своите най-щастливи приятели. Шансовете за това те да се появят в съзнанието ви усмихнати и изразяващи радост и хармония са доста големи.

8. Щастливите хора са обзети от някаква страст

Още една основна черта на щастливите хора е, че притежават умението да откриват своите страсти и да ги преследват до край. Щастливите хора обикновено са тези открили това, което търсят и прекарват времето си правейки това, което обичат.

9. Щастливите хора виждат в предизвикателствата нови възможности

Хората изпълнени с радост откриват в предизвикателствата възможността за учене и растеж. Те превръщат негативите в позитиви и правят най-доброто дори и от най- безнадеждните ситуации. Те не се притесняват за неща, които са извън контрола им, а напротив, те търсят решения и създават начини за преодоляването им.

10. Щастливите хора живеят в настоящето

Докато нещастните хора се лутат между минали или все още несъществуващи бъдещи моменти, щастливите хора живеят в настоящето. Те са благодарни за това, което имат тук и сега и фокусират усилията си към това, какво могат да направят в настоящия момент. Тяхната философия е следната: “Животът е един истински подарък!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zdravei