Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаГалевият съдия Мирослав Начев за смъртта на Отверката реши: 15 г. "Лишаване...

Галевият съдия Мирослав Начев за смъртта на Отверката реши: 15 г. “Лишаване от свобода” за Николай Карастоянов, на брат му Иван Карастоянов – 13 г. и на баща им Владимир Карастоянов – 9 г. при „строг“ режим

Владимир и Иван Карастоянови

Днес, 20.02.2018 г., съдът се е произнесъл по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови за умишлено убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 и ал.4 от Наказателния кодекс.

На 11.03.2014 г., в кафе-аперитив „Колата“ в гр. Дупница, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора „Отвертката“.

Иван, Николай и Владимир Карастоянови, с адв. Марковски (на преден план).

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

С осъдителна присъда на Николай Карастоянов е наложено наказание от петнадесет години „Лишаване от свобода“, на брат му Иван Карастоянов – тринадесет години „Лишаване от свобода“ и на баща им Владимир Карастоянов – девет години „Лишаване от свобода“, които следва да бъдат изтърпени от тях при „строг“ режим.

В днешното заседание съдът е наложил на подсъдимите забрана да напускат пределите на страната и парични гаранции в размер на по пет хиляди лева за всеки.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

RELATED ARTICLES

8 COMMENTS

  1. От 50свидетели нито един разпитан. Защо? Това не ли страх от истината. Адвоката на ” отверката” така е поискал и така става. Тои решаваеднолично присъдите В дупница и региона

  2. Как може честен лекар дето защитава внучка си да затвор … няма такава държава пълен и кал може да дадът делото на тоя съдия дето цяла Дупница го знае като съдията на Галеви. Няма такава държава!!!

  3. Коментиращите се легитимирайте с имената си! Истината има лице!

  4. КАТЕГОРИЧНО ХИРУРГЪТ Д-Р Шаранков,лека му пръст оприрал Отверката заяви пред медийте,че прободната рана в корема му е от стъкло от витрината ,а не от нож и,че слабата имунна система на пострадалия ,коойто е трупал мускална маса с хапчета е причивата да не оцелее от обилната кръбозагуба от пронизването със стъклото. Това заяви за медийте един от най добрите хирурзи на Дупница.И това е истината!

  5. Не желая да взимам отношение, но защо все набърквате Пламен Галев, а кажете ми ? “Галевия съдия, галевият това, галевят онова “ . Докато Пламен беше в Дупница се скъсвайте да му се мазните, а сега всички станахте много ачигьоз и станахте” борци за свобода” . Познавам и Отерката и Карастоянови, затова ще ви кажа,че това е битов скандал, а не това в което се опитвате да го превърнете . Всички знаят много добре, че участниците в тази гротеска лижеха ботушите на Пламен Галев и умираха да бъдат в обкръженето му . Между нас казано , тримата”герои “ не могат да се похвалят с висок морал и не се ползват с такъв в Дупница, следвайки тази насока, чий морал са спасявали , защото хората казват “ крушата не пада по-далече от дървото “ – мислете !

  6. Всъщност пропуснах да впиша въпроса си към “мома” Карастоянова , какво е търсила в “Колата “ , като и малоумните знаеха, че там се събираха конкретни хора сред които фигурира и Отверката ? Ако имаш проблем с някого и предполагаш,че може да го срещнеш там на 90% поне ,какво търсиш там ?!

Comments are closed.

Most Popular