Петричкият бизнесмен Марио Минев стана дядо за първи път

Петричкият бизнесмен Марио Минев стана дядо за първи път.

Елица– партньорката на големия син на Минев – Любомир, роди момиченце. Името на детето най-вероятно ще е Мария, Вилиана, традицията в България е рожбата да носи буквичка от името на дядо или баба, но още не се знае. Последна дума има родителите, категорични са близките.

Марио Минев

Дядо Марио и очарователната му съпруга Величка са на върха на щастието и не спират да черпят приятели и роднини. Бебенцето е приказно красиво, а таткото и гордия дядо Марио са като в красив сън, по- щастливи от тях няма, звъняха на редакционните телефони приятели на семейството. Най- тачения петрички оркестър на Альоша Ангелов вдигнаха наздравици с музика и песни в чест на дядо Марио и неговата малка принцеска. “Тя да му бъде за най-голяма радост и награда в живота, да го обича, като той я обича и плаче от щастие, да има и внук догодина, да дочака внучета и правнучета с Величка.” – пожелаха в един през друг оркестрантите и изпратиха песента “Моята дъщеря” , специален поздрав за семейство Миневи.

Величка Минева с по- малкият си син на откриването на семейния параклис в Петрич.

Любомир и Елица завършиха  Школата по дипломация, обучението му съчетава политически науки и теми като глобализацията, тероризъм, екологичната устойчивост.

Бакалавърската им степен е по специалността „Бизнес администрация”.

Швейцария се слави с качествено образование.

Преди две години снощи Марио Минев освети построения от семейната му фирма нов параклис. Той носи името „Св. Атанасий Велики” и е построен точно до Националната спортна база „Цар Самуил” в Петрич. Храмът е построен със средства на фирма „Етно”, чийто управител е съпругата на Минев – Величка. Тя е бивш общински съветник.

Минева и семейството й инвестираха над 2,5 млн. лв. за подобряване състоянието на спортната база.