20 000 души пяха и се веселиха с Иван Гоцев на празника на Симитли, кметът Апостол Апостолов: Общината се развива добре,  Бог да ни пази

  •  Солистката на ансамбъл „Филип Кутев“ Софи Илиева вдигна на крака празнуващите с изпълнение на „Лале ли си, зюмбюл ли си?“
  • Палачинки по специални рецепти предлагаше Йордан Донев, а баща му Асен Донев – домашен чипс

 

Над 20 000 души се веселиха на празника на Симитли. Кметът Апостол Апостолов се погрижи празненството да бъде отбелязано с богата и разнообразна програма. Площад „Септември” едва побра множеството.

Самодейците излязоха на сцената веднага след издигането на знамената и прозвучаването на химна. Празничната програма бе открита от Мажоретен състав към читалище „Св. Климент Охридски”, Фолклорен танцов ансамбъл ”Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, мъжка фолклорна група „Веселие”.

Кръшните хора започнаха да се извиват на площада още по светло. Снежина Андреева зарадва любителите на фолклора със своите изпълнения. Солистката на Фолклорен танцов ансамбъл „Филип Кутев“ Софи Илиева накара всички да настръхнат със своето изпълнение на „Лале ли си, зюмбюл ли си?“.

Най-новото попълнение на поп сцената Симона Загорова изпя най-новите си песни и поздрави публиката с обичани естрадни хитове. Любимият изпълнител на народни песни Иван Дяков беше изненадата в празничната програма, той пристигна на празника с дъщеря си Ивана. Химнът на Симитли прозвуча в изпълнение на Иван Дяков, МФГ „Изворите”, кмета Апостол Апостолов и Николай Кимчев. Гостите на празника аплодираха бурно любимата „Македонийо“ в изпълнение на Николай Кимчев. Площадът беше изпълнен и със сергии, където децата се радваха на различни сувенири. Палачинки по специални рецепти предлагаше и Йордан Донев от Симитли, а неговият баща Асен Донев предлагаше домашен чипс. С много хора и настроение продължи празничната програма до късните часове на нощта.

„Мисля, че празникът ни бе страхотен“, доволен е кметът Апостолов. Той добави, че община Симитли се развива изключително добре през последните години и подчерта, че в града и населените места се случват много хубави неща. „Ако започна да ги изреждам, едва ли ще ми стигне времето, така че тези, които искат да видят какво се случва в Симитли, то нека заповядат на празника ни и ще видят, че такава хубава община и такъв хубав празник не може да се направи и да се види никъде в нашата страна“, посочи Апостол Апостолов.

Бе отдадена почит към загиналите с поднасяне на венци и цветя. Кметът Апостол Апостолов, депутати и гости се поклониха в знак на почит. „Честит празник, Симитли! Дотук достигнахме много, мисля, че никой от нас не се съмнява, че ще продължим да правим нашия град най-красивото кътче на планетата. Нека Бог да пази община Симитли и Република България“, каза още кметът на общината Апостол Апостолов.