Thursday, June 13, 2024
HomeРегионБлагоевград23-годишният, потрошил 20 коли в Благоевград, остава в ареста

23-годишният, потрошил 20 коли в Благоевград, остава в ареста

Окръжният съд в Благоевград е потвърдил ареста на обвиняем за увреждане на леки автомобили и хулиганство, съобщиха от съда.
Тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград е потвърдил определението на Районен съд – Благоевград, с което по отношение на 23-годишен мъж е взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.
Мъжът е обвинен за това, че на 16 декември в часовете между 3.00 и 4.40 е увредил чужди вещи. По време на престъплението, чрез хвърляне на предмети, мъжът е увредил повече от двадесет леки автомобили на граждани от Благоевград и юридически лица.
Повдигнатото на задържания обвинение е за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. От Окръжен съд – Благоевград посочват, че след анализ на събраните до момента писмени, гласни, веществени доказателства и доказателствени средства, окръжните съдии са преценили, че обвиняемият е съпричастен с извършването на вменените му престъпления, които са със завишена степен на обществена опасност. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщават още от съда.

RELATED ARTICLES

Most Popular