Кюстендилският пилот Христо Пенов ще стартира на Гранд финалите в Портимао, Португалия

 

Христо Пенов заедно със своя баща и механик Владимир Пенов

Шампионът в в клас „Ротакс Джуниор” ще защитава името на България на най-голямото картинг събитие за тази година

 

 

Кюстендилският състезател по картинг Христо Пенов вдигна купата за краен победител в клас „Ротакс Джуниор”. С първото място в шампионата талантливият пилот ще защитава името на България на най-голямото картинг събитие за тази година – Гранд финалите на „Ротакс” в Портимао (Португалия). В неговия клас ще бъдат събрани най-добрите пилоти (72-ма учасници) от повече от 50 държави.

Кюстендилският пилот бе безапелационен на пистата в Хасково, като бе най-бърз в тренировките за място, а след това финишира пръв и в проведените 2 манша на осветление, което му бе напълно достатъчно, за да бъде недостижим на върха на класирането в неговия клас. Преследвачът му Александър Коларов остана втори.

Състезателят на КК “Кюстендил” спечели 4-тата си шампионска титла по картинг, след като бе №1 в Академията за млади пилоти през 2011 г., в клас Мини БГ през 2012-а и в клас Мини през 2013 г. От 2014-2016-а Пенов бе три пъти трети в клас „Ротакс Джуниор” по различни технически причини.

Още преди кръга в Хасково Ротакс.БГ като официален дистрибутор на Ротакс за България и организатор на RMC Bulgaria шампионата съобщи, че предстоящите кръгове 8 и 9 ще бъдат последни за шампионата тази година и ще формират крайното годишно класиране. Тази промяна се налага поради малкия интерес към този клас и все по-трудното събиране на минималния брой пилоти за формиране на състезание.