Wednesday, May 22, 2024
HomeПолитикаИзбори 2021262 избирателни секции в област Перник

262 избирателни секции в област Перник

121 кандидати за народни представители , с 20 по- малко в сравнение с април, си оспорват оспорват четирите депутатски места в област Перник. Те са представители на 22 партии и коалиции.На територията на региона са сформирани 262 избирателни секции, като машинно ще се гласува в 157 от тях, съобщава БНР.

Изцяло с хартиени бюлетини гласуват в най- малката община Ковачевци, тъй като там няма секция с над 300 избиратели. В останалите пет общини ще има и машинно и гласуване с хартиени бюлетини. Настанените за лечение пациентите в МБАЛ “Рахила Ангелова” и Белодробната болница в Перник ще могат да гласуват в разкритите за целта избирателни секции в здравните заведения.

За разлика от вота през април обаче, сега в региона няма ковид- секции.Седем са подвижните секции за хора с трайни увреждания – три от тях са на територията на община Перник, две – в Брезник и по една в Трън и Земен. В община Трън жителите на 49 села ще гласуват в сборни секции.

Сборни секции има във всички шест общини в Пернишка област, в т.ч и в най- голямата община Перник, където в една секция ще пускат бюлетини жителите на селата Планиница и Лесковец и на селата Боснек и Чуйпетлово.

RELATED ARTICLES

Most Popular