С питка и мед посрещнаха 18 нови ученици в Спортното училище в Самоков при откриването на учебната година

 

18 нови ученици прекрачиха за първи път прага на спортното училище „Никола Велчев“ в Самоков по време на откриването на новата учебна година. Представители на общината, родители, много треньори, спортисти и преподаватели на школото посрещнаха новите и стари ученици. В самоковското спортно училище учат около 200 деца, които практикуват 5 вида спорт. Присъстващите посрещнаха тържествено училищното знаме, внесено в двора на школото от знаменосците Денис Кукушев, Ивелина Крумова, Йоана Маринкова, Мартина Иванова, Симеон Огнянов и Христина Митева, всички завоювали множество медали и отличия. Под звуците на „Мила Родино” бе издигнат българският трибагреник. Родители на свой ред пожелаха на младите самоковци да направят така, че химнът на България да звучи многократно след техни изяви по белите писти и на тепиха. С народни танци се изяви и танцова група от читалище „Младост”. Учениците бяха посрещнати с питка и пожелания за успешна учебна година. „Дерзайте по пътя на успеха. Целта стои горе високо и пътят към него е труден”, заяви заместник-директорът Елена Ненкова и лисна менче с вода. „Нека вашите гърди се окичат с много медали – само златни!”, каза от своя страна зам.-кметът В. Сайменов.

Първи под красив венец преминаха петокласниците с класен ръководител Ваня Стойчева, която отсъстваше, но бе заместена от Лиляна Кръстева. Тържеството завърши с музика и приветствие на учениците в сградата на учебното заведение.

Мисията на спортното училище е да възпитава отговорни млади хора, мислещи самостоятелно, отдадени на знанието и спорта, вдъхновени от предизвикателствата на променящия се свят.
Високото равнище на съвременния спорт изисква адекватна система за подготовка на най-добрите спортисти. Спортно училище „Никола Велчев“, като образователно-възпитателна институция за обучение и подготовка на двигателно надарени ученици, ще работи за постигане на високи резултати и успешна реализация в живота.
Училището през годините е направило необходимите сериозни стъпки с цел подобряване на учебния и тренировъчния процес. По отношение на клубовете работата се подобрява значително. Всеки, докоснал се до спорта, осъзнава, че добрата екипна работа между училище, клубове, ръководства на клубове, които са взаимно свързани, вдигат авторитета, имиджа и славата на училището.