30-годишният Джамал Кадриев от Рибново по чудо не изгоря жив след взрив в опела му, купил колата с пари от гурбет

 

Возилото изгоряло напълно, причината е късо съединение

30-годишният Джамал Кадриев от Рибново едва не изгоря в закупения с пари от гурбет лек автомобил. Колата марка „Опел Вектра“ изгоря напълно вчера в късния следобед в гърменското село. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Гоце Делчев, който бил сигнализиран за пламналото возило около 17:30 часа. Установената причина от специалистите е късо съединение.

Изгорелият автомобил „Опел Вектра“ е собственост на 30-годишния Джамал Кадриев от Рибново, който си купил наскоро колата с пари от гурбет. Джамал ходел на сезонна работа в чужбина почти всяка година.

Вчера следобед той отишъл да измие автомобила си на чешма край селото и след като лъснал возилото си, потеглил с него обратно към Рибново. Малко след като изминал около 500 метра водач на друг автомобил, с който се разминавал, му сигнализирал, че колата му откъм страната на резервоара гори. Кадриев спрял светкавично и изскочил от опела си, след което последвал взрив на резервоара, коментираха случая очевидци от селото, които станали свидетели на пожара.

Запознати от Рибново коментираха още, че това е поредният запалил се по същия начин лек автомобил от тази марка и предполагат, че може би става въпрос за фабричен дефект.