Как Путин разруши САЩ и спечели Третата световна

Авторът на материала в НР е убеден, че Америка е загубила Третата световна война

 

Руският лидер знае, че не може да се противопостави на САЩ с обикновено оръжие, затова заложи на кибероръжието

 

Любопитен материал публикува преди 2 дни небезизвестният “Хъфингтън Поуст”. Авторът му Майкъл Розенблум смята, че Русия е спечелила Третата световна война.

Полковникът от КГБ Владимир Путин неведнъж е подчертавал, че разпадането на СССР е най-голямата геополитическа катастрофа на 20. век, започва материалът.

Президентът на Русия със сигурност би искал да възстанови СССР и да се противопостави на САЩ, но той е реалист  и прекрасно разбира, че не би успял в пряк сблъсък. Затова джудистът Путин избра съвсем различен път, възползвайки се от силата и големината на противника си.

След разпадането на Съветския съюз единствената свръхдържава остана САЩ и нито Русия, нито който и да е друг, може да се противопостави на нейната мощ. Путин знае, че не може да се противопостави на САЩ с обикновено оръжие, затова заложи на друг тип – кибероръжието. Милиони хора със смартфони и лаптопи могат да постигнат много повече от същия брой, въоръжени с пушки.

В Третата световна война няма да има дивизии. За такава война САЩ и НАТО са готови и Путин би я загубил, счита Розенблум.

Това, за което САЩ не бяха готови, беше кибервойната.

По време на изборите през 2016 година, Путин използва това оръжие, за да постави в Овалния кабинет “лесно поддаващия се на манипулации глупак” Тръмп, споделя Розенблум.

Обработката и манипулирането на слабоволевия Тръмп е детска игра за Путин, счита авторът на материала и продължава:

Те ни устроиха един тих Пърл Харбър и успяха, спечелиха войната без нито един изстрел.

След като постави свой човек в Белия дом, Путин отпусна поводите му, но той вече постигна своето: устрои на Америка гражданска война, смята Розенблум.

Това не беше сложно, имайки предвид, че в САЩ винаги са се развъждали ултрадесни. Но досега никой не ги беше ползвал за оръжие, а Путин стори точно това, твърди авторът:

“Крайно десните не са много, но те са въоръжени до зъби”. Използвайки твърдението, че Втората поправка в конституцията, за правото за носене на лично оръжие уж с цел да бъдат сваляни тиранични правителства, оттук до въоръжените сблъсъци има една крачка”.

В интернет има безброй материали за това, че “истинските американци” са заплашени от тираничното правителство, а те, американците имали право да го свалят със силата на оръжието. Цялата кампания, според автора на “Хъфингтън Поуст”, е дело на руските спецслужби.

Трябват само  няколко умело режисирани инцидента, за да излязат въоръжените тълпи на улиците и да превърнат Америка в едно “огромно Могадишу” (столицата на Сомалия).

Въоръженото опълчение запълни улиците, редът и законността изчезнаха и Америка бе победена отвътре, от самата себе си.

Така свърши третата световна война, драматично заключава авторът на материала.

Оригиналното заглавие на материала е: How the Russians won world war III – a short history.