Община Благоевград казва # Бъди активен в Европейска седмица на спорта със „Спортна панорама 2017”

 

За трета поредна година Община Благоевград се включва в изложението „Избери спорт #Бъди активен“, организирана от Министерството на младежта и спорта „Европейска седмица на спорта“.  „Спортна панорама 2017“ се провежда за 6 поредна година и  ще бъде открита от  9.30 часа на 23 септември на площад „Георги Измирлиев“.  Инициативата ще даде възможност на родители, деца, гости на града да се запознаят със спортните дейности, клубове и бази, които се развиват в Благоевград. На площадното пространство ще бъдат направени и демонстрации.

„Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в града и да мотивира младите хора да спортуват активно. Празникът, в чест на спортистите от Благоевград и отдаването на значение на техните постижения е част от целта на общинското ръководство областния център на Пиринско да се превърне в „Спортен Благоевград”.

Европейската седмица на спорта като е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа.