Нови конкурси за управител на общинската болница и на „Дупница Транс” насрочва ОбС

 На първото си заседание след ваканцията общинските съветници ще насрочат конкурси за управители.

 

Нов конкурс за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” ще проведе общината, става ясно от дневния ред на първото следваканционно заседание на местния парламент в Дупница. На насрочената за 8 септември сесия ще бъде гласуван съставът на новата комисия, която ще оценява кандидатите. Предложението на зам.-председателя на Общинския съвет (ОбС) Йонко Гергов, който оглавяваше комисията, провела предишната процедура за избор на управител на общинското лечебно заведение, e новият конкурс да бъде на 17 октомври.

Силвия Илинска

 

Както сме писали, на последния конкурс за управител на болницата комисията не класира нито един от двамата претенденти за поста – временно изпълняващия длъжността управител, доц. Димитър Недин и бившия счетводител, а след това директор на административно-стопанската част Даниела Ильова. Причината бе, че и двамата получиха оценки под необходимия минимум – 4,50, регламентиран с общинска наредба.  Оценката на разработената от доц. Недин програма за 3- годишно управление бе 3,50, а на Ильова – 3,00.

Доц. Димитър Недин

 

На 8-и т.м. общинските съветници ще насрочат и конкурс за управител на предприятието „Дупница Транс”, което ще обслужва новата автобусна линия №5 от  кв. „Байкал” до  социалните жилища, разкривана по проекта за интегриран градски транспорт. „Дупница Транс” е с временно изпълняващ длъжността управител и това е Силвия Илинска.

На сесията ще бъдат определени средищните училища, ще се утвърдят транспортните схеми и превозвачи за извозване на децата през новата учебна година.