Общинският съветник Калоян Ханджийски от Благоевград надига бира „Тръмп”, сподели: Не е лоша

 

Общинският съветник Калоян Ханджийски от Благоевград изневери на местната бира „Пиринско” и надига пиво с лика на американския президент Доналд Тръмп. „Никак не е лоша”, сподели опит с любителите на пивото народният избраник.

Той се слави с буйния си нрав, а след като превърна паметника на Димитър Благоев в града в Дядо Мраз, доби национална известност. Така Ханджийски не се посвени отново да прояви темперамента си, като огласи от профила си във фейсбук статия от „Медиапул”, нищеща гордостта на управляващите – санирането.

От статията става ясно, че фирма №1, истински ударник в програмата за енергийна ефективност, работила по цели три поръчки и в Благоевград, е „Строителство и саниране Инженеринг Консулт” ЕООД. Тя е заработила общо над 6,3 млн. лв. Фирмата е собственост на 25-годишната бизнес дама Елизабет Мариус Урумова, която работи в съдружие с компания, свързана с ДПС.

Благоевград има 49 санирани блока. Според данните един блок в града се ремонтира за 45 дни. По всеки блок работи различна фирма, само „Строителство и саниране Инженеринг Консулт” ЕООД имало три обект.а

Другата топ фирма е „ПСГ” АД, свързана с бизнесмена политик Делян Пеевски. Топ три затваря хасковската компания „Еко Традекс Груп.

„Строителство и саниране Инженеринг Консулт” ЕООД санира блокове в Благоевград, чийто бивш управител е Янко Янков, който беше и зам.-кмет на Благоевград, но наскоро напусна поста.