Дупничани гневни заради казуса с разследвания полицай Кирил Дишов заради това, че простреля при самозащита Тайсъна

 

Ники Михайлов: Какво прави навън наглият ром с 14 присъди, кой му осигурява чувство за безнаказаност

Васил Николов: Това е абсурд с марка БГ! В една нормална държава този рецидивист ще го съдят за опит за убийство на полицай, ще си плати и разноските за лечение, в България става обратното, престъпникът ще подпуква полицая

 

Изключително голям читателски интерес предизвика статията „Прокуратурата в Дупница подпука полицая Дишов, лекари във ВМА обгрижват простреляния ром Тайсъна с 14 присъди“. Районна прокуратура – Дупница ще нищи случая с простреляния ром Стефан Бориславов Митев – Тайсъна. Нападнатият полицай Кирил Дишов ще бъде разследван за причиняване на средна телесна повреда, докато изпълнявал служебните си задължения. Полицаят Дишов беше част от екипа, изпратен на адрес на ул. „Саморанска“ в Дупница, за да връчи призовка на Тайсъна.

Стефан Митев е добре известен на полицията. Има 14 осъдителни присъди и е с множество висящи дела за грабежи, повреждане на чужда собственост, нанасяне на телесни повреди и др. Това не му попречило да нападне Дишов, като извадил нож и започнал да го размахва. За да се защити, полицаят извадил служебния си пистолет, произвел предупредителен изстрел във въздуха, след което стрелял в краката на Митев. Куршумът преминал през меките тъкани на дясното му бедро и се забил в лявата подбедрица на мъжа, причинявайки средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на долен ляв крайник. На пострадалия Митев била оказана спешна медицинска помощ, след което той бил транспортиран във ВМА – София.

Темата взриви читателската ни аудитория, десетки имейли бяха изпратени на електронната поща на вестника, където хората изказваха мненията си. Жител на село Халибрям е категоричен, че полицейският служител е изпълнявал служебните си задължения. „А тези роми вече се подиграват с нас, българите, мислят се за недосегаеми и правата им са повече от задълженията. Закараха го да го лекуват във ВМА без осигуровки, а ако някой от българите е без осигуровки, ще накарат близките да ходят да платят, преди да почнат да го лекуват. Питам аз, кой в случая е дискриминаран. Те са нагли, безнаказани и никой не ги закача. Така е в България, те ни превъзхождат и скоро ще ни управляват“, коментира нашият читател. Друг наш читател изразява учудването си защо Тайсъна е пратен във ВМА. „Да го транспортират със самолет в Германия, Швейцария, Австрия, където има добри специалисти!!! Ако беше българин, щяха да кажат, че нищо му няма и е в перфектно здраве, с леки охлузвания…“, пише читател, който се нарекъл Коко.

Дупничанинът Васил Николов, бивш възпитаник на ПГ. „А.С.П. Корольов“, казва: „Това е абсурд с марка БГ! В една нормална държава този рецидивист ще го съдят за опит за убийство на полицай, ще си плати и разноските за лечение, в България става обратното, престъпникът ще подпуква полицая”.

Соня Иванова пък си пожелава Дупница застане зад полицая. „Някой трябва да ги стресне тези хора!” Димитър Недев изригва: „Ето това сме българите“.

„Какво прави навън наглият ром с 14 присъди, кой му осигурява това чувство за безнаказаност и да си позволи да напада полицай. Кой ще ни защити от циганския произвол, а сега само полицията! Браво на пол. Дишов!“, чуди се Ники Михайлов

„И сега какво стана – мангалът прав, полицаят крив, защото е бил нападнат и е действал по устав… мизерна държава сме, мизерна“, възмущава се Благой Кацаров. Йордан Йорданов заявява, че точно така трябва да постъпи всеки полицай.

Валентина Миланова също не е безучастна „Евала на полицая! И много жалко, че е полицай в тази държава. Това не е България това е цигания“. Железничарят Иван Гущеров пък се обръща: „Добре, че не ви е срам, прокурори.” Красимир Керезиев констатира: „Да, ама държавата не е нормална“. Бойко Васев пък се пита” „Защо не се е целил между очите!?”.

Благой Кацаров

Димитър Недев

Йордан Йорданов

Иван Гущеров

 

Красимир Керезиев

 

Ники Михайлов

 

Соня Иванова

 

Валентина Миланова

 

 

Васил Николов