Отборите на „Септември” и „Банско” обещават оспорван двубой, Димитър Крушовски: Не тръгваме като обречени за Симитли

 

Димитър Крушовски

Мачът от 12-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на третия във временното класиране „Септември” (Симитли) и шестия – „Банско” от едноименния град, ще се играе в събота, 21 октомври, на градския стадион в Симитли от 13,30 часа по предварителна договорка между двата клуба, съгласувано със ЗС на БФС. Тази среща ще се ръководи от елитния арбитър Цанко Миндалов.

Старши треньорът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов заяви, че с изключение на наказания Николай Стоилков всички останали футболисти са на негово разположение.

„Двата отбора си познаваме играта. Няма да ни е леко срещу гостуващия тим от Банско, който е доскорошен участник във втора лига и в него играят много добри футболисти. Друга алтернатива освен победа пред нас не съществува”, допълни Спас Стоименов.

Наставникът на „Банско” Димитър Крушовски сподели, че във всеки един мач от началото на първенството футболистите създават много голови положения, но неговите възпитаници не умеят да ги реализират. „Ако в мача срещу „Септември” (Симитли), който според мен ще е дербито на кръга, футболистите, на които ще гласувам доверие, играят с по-точен мерник срещу противниковата врата, можем да се поздравим с успех. Отборът на „Септември” няма нужда от представяне. След като е сред първите три в таблицата, трябва да се съобразяваме с това и в никакъв случай няма да отидем като обречени, напротив – ще търсим спечелване на максимума точки от двубоя, каза той и допълни, че няма да може да разчита на наказания Милен Лефтеров и на контузения Христо Петров.