Saturday, July 27, 2024
HomeРегионСамоковД-р Антон Ботев и съпругата му Зоя се самоубиха в дома си...

Д-р Антон Ботев и съпругата му Зоя се самоубиха в дома си в Самоков, съседи: Много се обичаха, д-р Ботев чакаше операция на сърце в понеделник 

 

Двойно самоубийство потресе Самоков. Д-р Антон Ботев и Зоя Ботева са се самоубили в дома си. Полицаите от Самоков ги намерили на тавана обесени. От години двамата живеят в разбирателство, споделят съседи.

„Двамата винаги се държаха за ръце, винаги бяха заедно, много се обичаха и се уважаваха“ – разказват през сълзи самоковци. Двамата съпрузи имат син, който не живее в Самоков. Той ги търсил многократно по телефона, но не отговорили и той пристигнал в Самоков. Сигналът е подаден към 15 часа във вторник. Синът, 32-годишен, живее в Костинброд. Като си дошъл вкъщи, ги търсил във всички стаи и след като не ги намерил, се обадил на полицията.

„Семейството мина през големи житейски драми”, споделят  техни приятели. „Преди около десетина година д-р Ботев изчезна за доста дълго време, по време на работата си в Либия. Съпругата му Зоя, заедно с приятели, колеги, полиция и институции направи възможното, за да го открият и той се върна в Самоков. Работеше в Спешна помощ, а след това в София.”, споделят запознати. Те съобщиха още, че на д-р Ботев в понеделник му предстояла поредна операция на сърцето.

Зоя Дойчинова бе една от най-уважаваните в Самоков учителки по български език и литература. Работеше в Гимназията по туризъм и след това в Гимназията „Константин Фотинов“.

Тепърва ще се изясняват мотивите за самоубийствата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Стотици колеги, съграждани на семейство Ботеви изказват съболезнования на близките им.

Марияна Вучова

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Що за общество сме?
    Хората са имали проблем, вероятно паричен. И не е имало към кой да се обърнат за помощ.
    Коментарът обикновено е: Те бяха малко особени. Няма значение какви са били… Значение има, че няма общество, няма община, няма съседи. С една дума в нашата държава, в частност в нашата община или град, няма общност. Или още по-точно има сеирджийско общество.
    Каква полза като има градинки и цветенца, щом не се впечатляваме от най-важното – живота, здравето и проблемите на хората.

  2. Прекрасен човек,имах честта да работя с него.Не вярвам ,че това с е е случило, беше толкова премерен,интелигентен и уравновесен човек.Прекрасен колега.Бог да спаси душите им!

  3. Бог да ги прости!Хубави хора,но си отидоха,това е!Светла им памет!

Comments are closed.

Most Popular