ГДБОП иззе 11 мастербокса незаконни  цигари от склад в Ихтиман, 5-ма от бандата са арестувани

ГДБОП разби организирана престъпна група за контрабанда на цигари. Полицейските действия са реализирани под наблюдението на Специализираната прокуратура. От склад в Ихтиман са иззети 11 мастербокса цигари без акцизен бандерол съобщават от  Министерство на вътрешните работи- Дирекция “Пресцентър и връзки с обществеността”

Операцията е проведена на 16 юли т.г. в рамките на образувано досъдебно производство. В нея са участвали служители на ГДБОП, колегите им от ТСБОП-София и полицаи от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР-София. Действията са реализирани под наблюдението и ръководството на Специализираната прокуратура. В хода на операцията е неутрализирана организирана престъпна група, която по първоначални данни е държала склад и е разпространявала контрабандни цигари без бандерол на територията на община Ихтиман.  Задържани са 5-има участници в престъпната схема на възраст от 29 до 47 години. При претърсвания на адреси, обитавани от мъжете, и на автомобилите им, са открити и иззети 11  мастербокса цигари от различни марки без акцизен български бандерол, тефтер с водени записки, мобилни телефони и значителна сума пари.

На задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение в рамките на 72 часа. Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Марияна Вучова