Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионПерникКитан Китанов, Таня Китанова и Марина Карамфилова изписват Перник с релефни букви...

Китан Китанов, Таня Китанова и Марина Карамфилова изписват Перник с релефни букви на латиница

 

 

Атрактивният надпис ще бъде монтиран пред сградата на общината за Деня на града – 19 октомври. Буквите ще бъдат изработени от дърво и изрисувани с цветовете на дъгата.

Проектът ще се реализира от творците Китан Китанов, Таня Китанова и Марина Карамфилова, а автор на идеята е ръководството на община Перник.

„Технологичният процес е много бавен. Буквите ще бъдат с височина 1,20 метра“, уточни Китан Китанов.

От местната управа са сигурни, че това ще стане едно от любимите места за снимки за спомен на жителите и гостите на града.

Перник се нарежда сред Пловдив, Варна, Пазарджик, Плевен и Самоков, където има подобна атракция.

„Надявам се по този начин да направим пространството пред общината едно още по-приветливо и пъстро място. Убедена съм, че перничани ще харесат креативното произведение“, сподели зам.-кметът Севделина Ковачева.

Един от авторите на проекта – Китан Китанов, който е преподавател по дърворезба, дървопластика, дървообработване и градинарство, работи с младежите от Дневния център за хора с увреждания, сподели, че е дарил на Обединения детски комплекс пластики от дърво – кончета, катерушки и пързалка. Детските съоръжения са на стойност 8500 лв., те са разположени във фоайето на Обединения детски комплекс ЦПЛР и придават колоритна атмосфера за всички малчугани.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular