150 петокласници от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник мериха знания в надпреварата „Моята България“

 

150 петокласници от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник се включиха в състезанието „Моята България“. Надпреварата се организира за 10-а поредна година от училищното ръководство. Тази година тя е посветена на 140-ата годишнина от Освобождението на България и 115-ата годишнина от създаването на ОУ „Св. Иван Рилски“.

Да подкрепят участниците, сред публиката бяха кметът на община Перник Вяра Церовска и заместник-кметът по култура и образование Севделина Ковачева.

Всички участници преминаха през три кръга, а специално жури оценяваше знанията и бързината на учениците. Председател на журито беше Милена Карамфилова от Регионалния исторически музей и членове Силвия Нотева от РИМ и Пенка Иванова – учител.

В първия кръг учениците отговаряха на въпроси, свързани с училището и града, а във втория подреждаха пъзели с паметници, посветени на Освобождението, от различни кътчета на България.

В трети кръг децата имаха възможността да се представят с художествени изяви – рецитал, песни, драматизации. Разбира се, че през цялото време не липсваха хубавите емоции и напрежение в участниците, които бяха бурно аплодирани от съучениците си.

dav
dav

dav