Saturday, June 22, 2024
HomeРегионСанданскиЗаря и много музика за празника на Сандански, кметът Котев и зам.-...

Заря и много музика за празника на Сандански, кметът Котев и зам.- министърът на икономиката Манолев поздравиха санданчани

 

Цвета Караянчева беше част от тържествата, връчи на кмета Кирил Котев плакет на Народното събрание

С красиво шествие по главната улица „Македония“, музика и заря беше отбелязан празникът на град Сандански. Поздрав към санданчани отправи председателят на Народното събрание на Цвета Караянчева, под чийто патронаж се провежда празникът, както и народният представител Атанас Стоянов и зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев.

Празникът на град Сандански, който традиционно се отбелязва на Светъл Четвъртък започна още сутринта с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопски Митрополит Серафим на Манастир „Св. св. Козма и Дамян“. По традиция всяка година стотици санданчани и гости на град Сандански се молят за здраве пред иконата на Света Богородица и посядат на тревата, за да послушат фолклорната програма и да се насладят на празника.

Празничният ден продължи с пъстро и красиво шествие по главната улица „Македония“ от децата и младежите на Сандански, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански „Празник на детските таланти“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии, костюми и музика и песни, децата на Сандански още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

Концертът на Китаро-мандолинния оркестър „Стефан Борилов“ продължи празничната програма, преди да започне третият концерт, посветен на Празника на град Сандански.

Военно формирование 56 040 с командир подп. Кирил Спаневиков и Представителен Духов оркестър на Сухопътните войски, с тържествена заря-проверка направиха празника още по –тържествен.

С емоционален поздрав кметът на община Сандански- Кирил Котев поздрави своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт.

До късна вечер невероятната Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл веселиха всички граждани и гости на най-слънчевия, топъл и гостоприемен град – Сандански, където се виха хора на площад „България“.

За първи път председател на Народното събрание е част от празника на града и специален гост. В знак на добро партньорство Цвета Караянчева връчи на кмета на община Сандански – Кирил Котев плакет на Народното събрание.

     

RELATED ARTICLES

Most Popular