Любомир Агайн след оплакването, че пернишкият бизнесмен Георги Милев завзема имоти в с. Владимир: Няма спасение! Чупят колчета, окосиха ливади, за които имаме договори

 

Любомир Агайн

Хората са отчаяни и са готови да легнат под комбайните на Милев

Георги Милев

Няма спасение, продължават да се блъскат и чупят колчета, окосиха още 2 ливади – 8 плюс 6 декара, за които ние имаме договор, оповести в социалната мрежа Любомир Агайн, който заедно със семейството си от радовирското село Владимир преди дни се оплака, че техни земеделски имоти се завземат от пернишкия  бизнесмен Георги Милев. По думите на семейство Агайн мерки не взема и кмета на Радомир Пламен Алексиев, въпреки многобройните жалби. Георги Милев категорично отрече всички обвинения.

Днес пък стана ясно, ме около 50 жалби до различни институции, сред които прокуратура и полиция на семейство Агайн, нямат резултат. Те са за това, че нивите на дребните земеделци от пернишкото село Владимир са засети от фирмата на местния бизнесмен Георги Милев без тяхно позволение. Десетина от жалбите са до община Радомир, от която 9 месеца искат от семейството различни документи за доказване на собствеността на земите им. На 16 юни проверка установява, че фирма „Петрол-Драгичево” е засяла един от парцел. В двуседмичен срок кметът Пламен Алексиев трябва да разпореди връщане на земите. Според кмета те са на роднина на Агайн, но първо трябва да се докаже, че те имат право да ги обработват. Експертите на омбудсмана са категорични, че тези документи се изискват по служебен път от общинската служба по земеделие, където са регистрирани. Агайн са категорични, че роднините нямат претенции и има сключен договор с тях. Новите искания на общината идват в деня след репортажа на bTV. Изготвени са в деня, в който потърсихме кмета за коментар – понеделник, 10 юли. А той каза, че е в отпуск.

Община Радомир започна проверка спазени ли са плановете и дали има пътища, по които Агайн да стигат до земята си.  Хората са отчаяни и са готови да легнат под комбайните на Милев. След няколко дни в района ще има жътва. Тогава ще бъдат заличени следите кой в чия нива е навлязъл.