Общинските съветници в Дупница освобождават доц. Недин от шефския пост в болницата

 

Доц. Димитър Недин

Инж. Методи Чимев

 

Доц. Димитър Недин да бъде освободен от поста управител на общинската болница в Дупница, предлага кметът Методи Чимев. Градоначалникът е внесъл докладна записка в местния парламент, която е включена в дневния ред на заседанието на 26 януари. На сесията ще бъде обсъждано и предложение за удължаване на срока за прием на документи за избор на управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Предложението е било обсъдено на председателски съвет в четвъртък и е свързано с факта, че хирургът, временно изпълняващ длъжността управител, доц. Недин не се е явил на последния конкурс, а на предишните два не е получил достатъчно добра оценка.

Както „Вяра” писа във вторник, последният конкурс за управител на общинската болница в Дупница пропадна, след като нито един кандидат не подаде документи за участие в надпреварата. В 17 часа приключи последният срок за подаване на документи, но никой не прояви интерес към поста. След провала на конкурса доц. Димитър Недин автоматично остана временно изпълняващ длъжността управител.

Предстои ОбС да обяви нова дата за провеждане на конкурса. Предишните два такива също се провалиха, след като комисията не допусна до участие кандидатите доц. Недин и Даниела Ильова.