Жителите на дупнишкото село Самораново готови на протест: В подножието на Рила вода газим, а от чешмите, ако потече нещо, е кал

 

Управителят на В и К – Дупница, Илия Илиев: Вода се краде, постоянно се полива

 

Жителите на дупнишкото село Самораново спретнаха протест навръх имения ден на шефа на В и К Дупница Илия Илиев. „Отново търпим режим на водата, а когато я има, тя е в безобразно състояние. От чешмите ни тече кал, а не вода. Не може да си измием и съдовете, а трябва да направим и зимнините. Налягането е слабо, ако изобщо има вода. Ние сме в подножието на Рила. Реките минават покрай нас и нямаме вода. Щом завали дъжд, особено ако е по силен, от чешмите потича кал.”, викаха един през друг жителите в селото. На събранието дойде и шефът на В и К, който пое ангажименти пред хората. Илиев разказа, че проблемът идва най- вече от това, че има домакинства, които напояват градините си. „Маркучите плискат денонощно. Има и незаконни отклонения”, обяви Илия Илиев.

Над половината от жителите са направили отклонения от водопровода. Другата седмици служителите на дружеството тръгват на хайка за нарушителите.

„Водата се краде.”, отсекоха от В и К – Дупница. Справка в Районен съд – Дупница сочи, че почти всички глоби, наложени от дружеството, падат, тъй като се оказват юридически неиздържани. Освен всичко частната собственост е неприкосновена и служителите на дружеството не могат да влизат по домовете и да търсят незаконните отклонения.