Wednesday, May 22, 2024
HomeНовиниБългарияВалентин Радев: Ние не мислим, а действаме, продължаваме да издирваме затворниците

Валентин Радев: Ние не мислим, а действаме, продължаваме да издирваме затворниците

 

Освен чистачката и социален работник е тичал след бягащите затворници

 

“Ние не мислим, а действаме. Продължаваме да издирваме затворниците”. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в четвъртък пред Нова телевизия в коментар как преценява шансовете за залавянето на двамата избягали от Централния софийски затвор рецидивисти.

“Границите всички са предупредени, веднага разпространихме снимките им, медиите дадоха доста информация. Така че кръгът се затваря около тях и се надяваме, че не са успели да минат границите някъде. Напредваме”, обясни министърът на вътрешните работи.

Освен това по думите му бягството на единия затворник е било предотвратено през миналата година, иначе той би избягал още тогава. “Дали сме съответната информация на затвора и те може би са предотвратили бягството му миналата година. Може би иначе е щял да избяга тогава”, заяви Радев.

Относно твърденията, че само една чистачка е опитала да спре бягството на двамата рецидивисти, Радев заяви:

“Не е така с тази чистачка. Всички така го казвате. Има и един социален работник. Той е служител на затвора и се е затичал след тях. Те са стреляли срещу него. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е искала да види и тя, защото не е повярвала какво се случва”.

Той обясни, че служителите на територията на затвора са били невъоръжени, защото такива са правилата. Според него повишаването на заплатите на надзирателите ще бъде от полза за прекратяване на корупцията и наемане на по-качествени служители.

Междувременно шефът на столичната полиция Ивайло Иванов заяви пред Столичния общински съвет, че всички сили на СДВР са ангажирани с издирването на двамата затворници.

“Колегите почти не се прибират. Категорично няма да почиваме, няма да празнуваме. Съществува теоретична възможност да са напуснали страната. Обявени са за международно издирване, издадена е европейска заповед за арест. Не са в безопасност, дори да са напуснали странат”, коментира той.

По думите на Иванов синът на Владимир Стефанов е бил разпитан в сряда, но след това е бил освободен от полицията. Засега няма следи къде би могъл да се укрива баща му и другият рецидивист.

RELATED ARTICLES

Most Popular