Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница82-год. пенсионерка Стефка Попова от Дупница: Клоните на 2 липи смъкват цигли...

82-год. пенсионерка Стефка Попова от Дупница: Клоните на 2 липи смъкват цигли от къщата ми, страх ме е да не пострада човек

 

ЧЕЗ: Окастрянето ще се извърши от общината под наблюдението на наш екип, кабелът, който минава оттам, не е опасен и няма да пречи

 

Огромни клони на 2 липи заплашват да нахлуят в таванската стая на къщата на 82-годишната Стефка Попова на ул. „Шейново” №1 в Дупница.

Жената дойде в редакцията на в. „Вяра”, за да разкаже за неудобствата, които й създават обраслите дървета. „Подадох жалба в община Дупница, но оттам ми казаха, че през клоните минават жици и не могат да предприемат окастряне без ЧЕЗ. От клоните не мога да спя през нощта, притеснявам се, че може да пострада някой човек.

Страх ме е. Заради клоните започнаха да се смъкват цигли от покрива, пък като се раззелени, е страшна работа. Затова се надявам да се вземе някакво адекватно решение на проблема. Не е само заради къщата ми, а и заради минаващите хора по улицата”, разказа пенсионерката, която 11 години е работила като управител на стола на „Пътни строежи” и 15 г. в склада на „Петрол”.

От ЧЕЗ уточниха за „Вяра”, че на място е изпратен техен екип, за да провери каква е ситуацията. Ето какво заявиха от дружеството: „Въпросният кабел е усукан, подсилен е и не е опасен. Това, че е в короната на дърветата, не пречи. Кастренето на дърветата е работа на община Дупница. След като проведохме разговор с общината, стана ясно, че от отдел „Екология” ще извършат окастрянето, което ще премине под наблюдението на наш екип. Ние ще окажем пълно съдействие”, казаха от ЧЕЗ.

RELATED ARTICLES

Most Popular