Охранител бутна и потроши две коли и кран в Дупница

Удареното „Рено” не подлежи на ремонт.

Стефан Николов: Реното ми е преместено на 4-5 м, спряло се е в стълб

Стефан (първият вляво) и близките му бяха силно притеснени.

Две леки коли и водопроводен кран бяха изпотрошени при катастрофа в Дупница рано сутринта на 6 август. Инцидентът е предизвикан от охранител, който на път за работа бутнал с личната си кола останалите МПС-та и крана. Като по чудо няма пострадали хора. За случилото се разговаряхме със Стефан Николов, чийто автомобил „Рено” е с най-сериозни щети. Колата е невъзстановима. Била е паркирана пред дома на Стефан на улица „Велико Търново” 78. Ударена е отзад, при което изминала няколко метра и е спряна от електрически стълб.

„В 6,30 часа сутринта, както си спехме, чухме страшен удар, излязохме и гледаме – колите изпотрошени. Как е станало, какво е станало, не знам. Три коли бяха ударени, кранът е бутнат. Моята кола е най-пострадала. Беше паркирана пред къщата и е  преместена на 4-5 метра, спряла се е в стълба. Доколкото разбрах, човекът, който е ударил колите, е охрана на съдебната власт, казва се Антон Василев. Видяхме се с него сутринта, но не даде никакви обяснения. Подадохме жалба в полицията. Трудно ще си купим друга кола”, каза Николов, който е безработен. И той, и близките му бяха силно притеснени.

„За да ни събуди, направете сметка колко силен е бил тоя шум”, каза майката на Стефан, която не пожела да се представи.

Друг от потърпевшите – Борислав Васев, бе публикувал видеозапис на инцидента във фейсбук.

В отговор на наши въпроси за случилото се говорителят на Областната дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка каза: „Произшествието е обслужено по линия на КАТ и при него няма пострадали. Лек автомобил „Тойота” е ударил „Рено”, на което е нанесъл материални щети. Водачът е тестван за алкохол и резултатът е отрицателен. Най-вероятната причина за инцидента е техническа неизправност на тойотата”.

 

Geplaatst door Borislav Vasev op Woensdag 5 augustus 2020