8 вместо 9 мача ще се изиграят в Югозападна България от 12-ия кръг на трета лига

Дербито на кръга между отборите на „Беласица” (Петрич) и „Вихрен” (Сандански) се отлага заради решение на Общинския оперативен щаб на община Петрич заради усложнената обстановка около Ковид-19. Както писахме, отлагат се всички мероприятия на открито и закрито, налага се пълна забрана на спортни мероприятия на територията на общината, включително и отлагане на срещите на различните възрастови групи, включително и на областна група „Струма-2”.

На стадион „Бончук” ще се срещнат отборите на местния „Марек” и „Пирин” (Гоце Делчев). В отбора на домакините няма да играе титулярният нападател Димитър Панталеев заради наказание. Всички останали футболисти са на разположение на треньорския щаб и са с нагласа за нова победа и запазване на лидерското място в таблицата. Президентът на „Пирин” (Гоце Делчев) Димитър Куршумов сподели, че тръгват да покажат на какво са способни футболистите, макар и като гости, и при реално съдийство да спечелят нещо от този двубой.

На стадион „Свети Петър” в Банско ще се срещнат последният в класирането отбор на домакините само с една спечелена точка и петият – „Чавдар” (Етрополе), които са с 19 спечелени точки. Отборът на домакините ще бъде изграден без наказания Денис Ангелов. Старши треньорът на гостите Красимир Стоев сподели, че тръгват за победа и при това положение ще се намеси неговият тим за атакуване на челните места.

Мачът „Гранит” (Владая) – „Рилски спортист” (Самоков) ще се играе на стадиона в Доброславци заради наложено наказание на домакините. Старши треньорът им Димитър Мутафов няма да може да разчита на наказаните за дълго време Даниел Димитров и Георги Гайдаров. Независимо че ще играят на друг терен, футболистите на „Гранит” са с нагласа да спечелят мача и да заемат място в първата половина на таблицата. Отборът на гостите играе посредствен футбол през настоящото първенство и заема 12-о място с 12 спечелени точки в 11 изиграни срещи.

На стадиона в Чепинци местният „Левски” ще гони победа срещу отбора на „Перун” (Кресна). Футболистите на домакините са доста изморени от изиграния мач в сряда за Купата на АФЛ, загубен от „Гранит” след изпълнение на дузпи. Президентът Васил Милков е силно разочарован и сподели, че в събота при победа срещу „Перун” футболистите няма да бъдат стимулирани финансово заради злополучния мач срещу „Гранит” (Владая). Наставникът на „Перун” Благовест Ангелов сподели, че с изключение на Атанас Топалов всички останали футболисти са на негово разположение и ако покажат играта срещу „Гранит” (Владая), със сигурност ще се поздравят с успех.

Мачът „Оборище” (Панагюрище) и „Надежда” (Доброславци) ще се играе в неделя заради участие на двата отбора в четвъртък за Купа България срещу „Ботев” (Пловдив) и „Ботев” (Враца). „Независимо от умората, която ще натрупат футболистите ни, ще търсим победа на всяка цена срещу „Надежда” (Доброславци)”, заяви Илия Анчев – президент на ФК „Оборище”.

На стадиона в Ихтиман ще се играе регионалното дерби между отборите на местния „Ботев” и „Балкан” (Ботевград). Отборът на гостите постигна победа за Купата на АФЛ като гости в Сливница и са с настроение да направят добър мач и срещу „Ботев” (Ихтиман). „Нека да победи по-добрият на терена, но при реално съдийство”, сподели Иван Редовски.

В Разлог местният „Пирин” ще домакинства на „Сливнишки герой” (Сливница). В отбора на домакините няма да играе наказаният Христо Димитров. Гостите са запазили част от титулярите си от мача срещу „Балкан” (Ботевград) за Купата на АФЛ, съхранявайки сили за съботния мач за първенството, в който ще търсят победа и да подобрят класирането си, което не отговаря на потенциала на отбора.

На стадион „Осогово” в Кюстендил ще се срещнат местните отбори – едноименният тим и този на „Велбъжд”. Символичните домакини са един от най-силните в момента в групата, което личи и от класирането им, което заемат, със спечелени 23 точки вместо 26, след като им бяха отнети три за злополучния мач на юношеския тим на клуба. Очаква се на база показаните резултати отборът на Николай Николов-Чезето да спечели дербито и да се доближи до лидера в таблицата – отбора на „Марек” от Дупница.