Антъни Станимиров спечели кушията в Богослов с коня Ахил, призна: Прекъснах висшето, работя на бензиностанция

Победителят Антъни Станимиров с коня Ахил

Най-малкият участник в надпреварата бе 11-годишният Любослав Николов, за когото това е трето участие

 

23-годишният Антъни Станимиров триумфира за четвърти път на традиционната кушия за Тодоровден в кюстендилското село Богослов.

Тримата най-бързи на кушията в село Богослов

С коня Ахил той бе най-бърз по трасето от началото на село Богослов до черквата „Възнесение Господне” и обратно, с финал в центъра на селото. Втори в надпреварата остана 15- годишният Алекс Атанасов, който през миналата година бе трети. Братът на Антъни – Кристин Станимиров, на 22 години, завърши трети. Тримата получиха парични награди.

Таня Ардалска

“От село Богослов съм. Яздя от малък, а това ми е 4-та победа в кушията от над 10 участия. В момента работя на бензиностанция, тъй като прекъснах висшето си образование. Конят, с който спечелих – Ахил, не е мой, но аз постоянно съм с него и се грижа за него, все едно е мой. Не е трудно да яздиш, трябва да обичаш коня си”, сподели победителят.

Адриана Ардалска

23-ма участници се включиха в кушията, като сред тях и 2 момичета – сестрите Адриана и Таня Ардалски. Преди година Таня, която е студентка в Пловдив, се поздрави с победата, при първото си участие.

Най-малкият участник в надпреварата бе 11-годишният Любослав Николов, за когото това е трето участие.