„Беласица” измъкна 1:0 от „Сливнишки герой” в Петрич, Иван Марчев разстреля с глава Мартин Минев

„Беласица” (Петрич) се поздрави с победа срещу „Слинвишки герой”, въпреки че мачът бе труден за петричани, коментираха фенове.

Отборът на гостите от Сливница беше изпълнил половината си с футболисти и разчиташе напред само на контраатаки. През първата част на срещата Тодор Кръстев на два пъти и по веднъж Владимир Кабранов и Марти Таушанов като по чудо не огорчиха вратаря на „Сливнишки герой” отблизо.

Втората част на срещата отборът на „Беласица” буквално смаза гостуващия тим от Сливница. Натискът беше очеваден и все нещо не достигаше в завършващата част на удара срещу вратаря на Героя Мартин Минев. В 53-тата минута влезлият в игра Любомир Граминов изведе отлично по левия фланг Тодор Кръстев, който овладя кълбото, тръгна на скорост, центрира високо в наказателното поле на гостите и младият Иван Марчев с глава израти топката в мрежата на Мартин Минев за 1:0. Шест минути по-късно Симеон Бояджиев със страхотен шут от 22-23 метра разтресе напречната греда зад стража на гостите. В 63-тата минута капитанът на „Беласица” Владимир Кабранов от фаул насочи топката технично над изградената стена на Героя, вратарят Мартин Минев с котешки рефлекс и с помощта на дясната странична греда не допусна ново попадение. Пет минути по-късно Тодор Кръстев от 6-7 метра обстрелва вратата на гостите, но стражът им изби кълбото. На два пъти по-късно Димитър Маймунков опита да изненада вратаря на „Беласица” Благой Стоянов, но последният бе непоклатим. В последните минути на срещата имаше напрежение пред вратата на гостите. Георги Спасов, Владимир Кабранов, Любомир Граминов и Марти Таушанов не бяха точни отблизо срещу вратаря на гостите.