Безработният Христо Цанков от Дупница: Общинският съветник от БСП Г. Пехливански настъпи конска фъшкия на прага си, жк „Бистрица” прилича на конски обор, коне се отглеждат за месо, а прокуратурата е пас!

Христо Цанков

 

Жилищен квартал „Бистирца” в Дупница прилича на конски обор, застлан с фъшкии, кварталът е меката на конската мафия в България. Стотици коне, оставени да пасат и да се изхождат на воля из квартала, се отглеждат за месо, прокуратурата в града нехае, това съобщава Христо Цанков в писмо до вестника и премиера Бойко Борисов. Ето какво пише още Цанков:

Георги Пехливански

„Контролното звено на община Дупница, начело с Ивайло Терзиев, лидер на патриотично сдружение, не си върши работата. За оставяни без надзор коне, както и друг едър добитък, скитащи всекидневно в междублоковите пространства на жк “Бистрица”, гр. Дупница, както и във връзка с настоящото отворено писмо. Следва да подчертая, че оттогава досега положението драматично се влоши, като за целия този период (месец и половина) конете продължиха всекидневно да се разхождат по улиците и тротоарите и зелените площи на жк “Бистрица”!

Ивайло Терзиев

Недоумявам как е възможно това безумие да се случва в държава – членка на ЕС, при положение че България трябва да оглави председателството на Съвета на ЕС през 2018 г. Както споменах по-горе, през целия този период (от момента на подаването на двата сигнала до МЗХ досега – месец и половина!) ВСЕКИДНЕВНО и ДЕНОНОЩНО различни групи коне продължиха да се разхождат без надзор в междублоковите пространства на жк “Бистрица”.

Анета Стоева

Вследствие на това целият жилищен комплекс е осеян с конски изпражнения – в градинките и по тротоарите. Настоящият общински съветник Георги Пехливански от БСП, който също живее в жк “Бистрица”, сподели в личен разговор с мен, че дори пред самия вход на неговия блок е имало конски изпражнения, та се наложило хората от блока да ги почистят, за да може спокойно да се преминава. Цялата ситуация може да се окачестви с две думи – тотално беззаконие! В доказателство на горните факти предоставям на МЗХ, МЗ и всички други институции малка част от констатациите:

04.09.2017 – 4 коня пред входа на бл. 79;

19.09.2017 – 2 кафяви коня зад бл. 81;

21.09.2017 – 2 черни коня зад бл. 81 (със завързани предни крака!);

24.09.2017 – 2 коня зад бл. 84 – бял и сиво-кафяв;

25.09.2017 – 3 коня в междублоковото пространство на бл. 73 – 77 и бл. 62 – 66 (един – със завързани предни крака!);

28.09.2017 – 4 коня + 1 магаре в междублоковото пространство на бл. 79-84 и бл. 88;

29.09.2017 – 2 черни коня зад бл. 81 (единият със завързани предни крака!);

Със сигурност може да твърдим, че на територията на община Дупница действа добре организирана конярска мафия! Тя отглежда огромен брой коне (техният реален брой се укрива от органите на МЗХ), които през летния период качва в планината, а през есенно-зимния период ги докарва в крайградските местности на Дупница и околните села. Тук възниква въпросът: на какво законово основание собствениците на тези коне използват планинските местности за своите коне през летния период? И в крайна сметка с каква цел са отглеждани? Преди известно време възникна скандал в ЕС с незаконно влагане на конско месо в месни продукти. Доколкото си спомням, разследването установи, че конското месо има произход от България. Лично аз обаче установих при един фрапиращ инцидент, че конете са отглеждани наистина за месо. А схемата изглежда е следната: всяка пролет женските коне раждат голям брой кончета, като колкото по-голям е табунът, толкова повече кончета се раждат. След като достигнат определена възраст (наедреят), кончетата биват убивани и разфасовани, а месото им – продавано. Отглеждането и развъждането на конете не струва на практика абсолютно нищо на конярската мафия. Те са оставяни да скитат денонощно и целогодишно по горите и земеделските площи, при което нанасят немалко вреди (а понякога огромни вреди), и се самоизхранват и възпроизвеждат. Въпреки това по непотвърдена информация собствениците на тези табуни получават финансови средства от МЗХ, отпускани от фондовете на ЕС.

Няколко думи за престъплението на Г.С. и неговите авери, което беше напълно покрито от Районната прокуратура на гр. Дупница (ДРП)! На 02.12.2014 г. станах свидетел как един човек уби жестоко с брадва едно конче в присъствието на Г.С. и още двама негови авери, пред неговата вила в крайградската местност на Дупница – Дренски рид. После разфасова кончето с нож, а месото беше натоварено в бели пластмасови кофи в един джип. Пристигналите по мой сигнал полицаи от РУ на МВР-Дупница констатираха на място престъплението, видяха как се разфасова кончето, кой го разфасова и т.н. Знаейки много добре, че МВР-Дупница толерира и прикрива нарушенията на С., на 17.12.2014 подадох жалба в ДРП за извършено престъпление по чл. 325б (2), т. 1-3 от НК във връзка с чл. 20 от НК. Преписката бе разпределена на прокурор Анета Стоева, която в момента заема поста зам. адм. ръководител. Още на следващия ден 18.12.2014 поисках отвод на прокурор Стоева, защото при една моя предишна преписка беше извършила нередности (да не кажа по-тежка дума). Тя отказа да се отведе. Веднага разбрах, че преписката ще стигне до задънена улица. Така и стана. Образуваното ДП-270/2015 на ДРП във връзка с моята жалба, вх. No. 2491/17.12.2014 на ДРП, бе спряно незаконосъобразно, с постановление на прокурор Стоева от 04.05.2015 г. В своето абсурно и крайно порочно постановление прокурор Стоева пише следното: „В хода на разследването са разпитани в качеството на свидетели Христо Йорданов Цанков, Георги Х. С. и Хр. Г. С. Изготвен бе и план за ОИМ. От проведените до момента процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия не се установи извършителят на деянието, както и свидетели очевидци на извършеното деяние, което се явява пречка делото да продължи и се налага същото да бъде спряно до установяване на извършителя.”

 

Потресаващо! Просто без думи! Тотално безумие и беззаконие на прокурор Стоева! В първото изречение споменава по име трима “свидетели”, а във второто – че не са били “установени свидетели очевидци на извършеното деяние”! Потрес! Та нали аз самият съм пряк свидетел очевидец, който е подал сигнала! Освен това свидетели как се разфасова кончето станаха пристигналите двама полицаи, единият от които съм посочил по име в моята жалба – Кирил Николов! В постановлението на Стоева нищо не се казва за тях! Дали са били разпитани, какво са видели, какво са установили и т.н.! И още, в жалбата посочвам как пол. Кирил Николов се върна да запише личните данни на престъпниците и аз видях как ги записва! Впоследствие, в личен разговор между нас, той потвърди, че ги е записал! Това е преди всичко негово служебно задължение! И най-накрая какви ОИМ според Стоева трябва да бъдат извършвани, след като Г. С. е посочен в постановлението като свидетел (само че той не е свидетел, а съучастник в престъплението и кончето бе негово!), същият присъстваше като съучастник през цялото времетраене на престъплението и много добре знае кой е неговият авер, насякъл с брадва кончето! Но не само Г. С. знае кой е този човек! Пол. Кирил Николов и неговият колега също знаят! Защото те видяха как същият този човек разфасова кончето! Записаха данните и на четиримата престъпници!”, твърди в писмото си читателят ни Христо Цанков.