Бившият футболист Георги Марков от Гоце Делчев бил в неизвестност от няколко дни, откриха го мъртъв в дома му

Роденият в Гоце Делчев известен футболист Георги Марков е бил намерен сутринта мъртъв в дома си в столичния квартал “Бояна”. В събота, в качеството си на спортен директор на „Септември”, е бил във Велико Търново на мача с „Етър” (3:3). След това от него е нямало ни вест, ни кост, твърдят негови близки. Приятели и колеги от елитния футболен тим напразно го търсели, но Марков не вдигал телефона си. Марков е бивш национал, започва кариерата си в родния „Пирин”.

Според запознати, представител на „Септември” отишъл да потърси Георги на мястото, където живее, и останал потресен, откривайки го починал, твърди „Блиц”. Предполага се, че 46-годишният футболен шеф си е отишъл от този свят още в неделя или в понеделник.
“Вероятно ще бъде направена аутопсия, за да се разбере от какво и кога точно е починал Марков. Голяма трагедия! Не можем да повярваме, че вече не е сред нас”, коментираха от „Септември”.

Преди 3 години, през февруари, Марков получи инфаркт на лагера на „Локомотив” (София) в турския курорт Анталия. Тогава Георги беше изпълнителен директор на “червено-черните”. Марков е двукратен шампион с „Левски” през 2001 и 2002 г., трикратен носител на купата – 2002, 2003 и 2005 г. Така в рамките само на два дни след Павел Панов още един бивш футболист напусна белия свят.