Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниБългарияБившият вицепремиер Илко Семерджиев отива на съд

Бившият вицепремиер Илко Семерджиев отива на съд

 

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу бившия служебен вицепремиер и здравен министър Илко Семерджиев. Той ще отговаря пред съда за това, че на 24 март 2017 г. е заплашил директорката на Изпълнителна агенция по лекарствата Асена Стоименова с уволнение, ако не назначи за свой заместник посочен от него човек, въпреки че е в конфликт на интереси. Заплахата е отправена, защото Стоименова е отказала да направи подобно назначение.

Ако бъде признат за виновен, Илко Семерджиев може да получи наказание до 6 години „лишаване от свобода“. Миналата година той отрече обвиненията, като обяви, че са в стил “гузен негонен бяга” и атакува Стоименова.

“Зная, че бръкнах в гнездото на осите и реакцията не закъсня. Готов съм в съда, ако въобще се стигне до там, да представя факти и доказателства, които ще разтърсят не само българското общество. На всички, които ми имат доверие, искам да заявя – не съм ви подвел, не съм направил нищо нередно, върша си работата професионално, отговорно и смело. Така ще продължа и занапред“, заяви тогава той.

Към настоящия момент на бившия вицепремиер е определена мярка за неотклонение „подписка“. Очаква се Софийският градски съд да насрочи дата за делото.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular