Борис от Перник държи 1500 кутии незаконни цигари в багажника си, съдят го

Досъдебно производство за незаконно държане на голямо количество акцизни стоки се води срещу перничанин под ръководството на Районна прокуратура-Перник. В сряда, по искане на  Районна прокуратура-Перник, съдът е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 30-годишен мъж за държане на акцизни стоки без бандерол.

Прокуратурата е привлякла Борис Й. в качеството на обвиняем за това, че на 9 март тази година, в местност между открит рудник „Бела вода“ и пернишкото село Богданов дол, в багажно отделение на управлявания от него лек автомобил държал 1500 кутии цигари без български акцизен бандерол. В хода на досъдебното производство са претърсени автомобили, постройка в имот, както и обитавана от задържания къща в село Ярджиловци.

Лицето е осъждано за престъпление по чл. 234, ал.1, предл. 2-ро от Наказателния кодекс, като въпреки настъпилата реабилитация настоящото деяние е извършено повторно.

Към момента срещу Йорданов има още едно неприключено съдебно производство, по което той е подсъдим за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.