Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияБорисов нареди и жената на депутата от ГЕРБ Ненков напуска работа от...

Борисов нареди и жената на депутата от ГЕРБ Ненков напуска работа от “Булгартрансгаз”,

 

Съпругата на Александър Ненков напуска държавното дружество “Булгартрансгаз”, съобщи депутатът в кулоарите на парламента.

Причината за това е атаката на БСП за роднински назначения и във фирмата, след което лично премиерът Бойко Борисов призова своя съпартиец да каже на жена си да се оттегли.

Вчера социалистите обявиха, че изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов живее с депутатката от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата са кумове на Пламена Ненкова. Така съпругата на Александър Ненков, която работи в отдел „Анализи и международна дейност в дружеството”, се явява подчинена на своя кум.

Ненков веднага отвърна, че жена му е изключителен професионалист – започнала да работи на 17 години, специализирала в САЩ, Великобиртания и Унгария и

благодарение на нея „Булгартрансгаз“ спечели над 5-6 проекта към ЕК за модернизацията на газопреносната мрежа. По думите му тя е започнала работа в сектор „Енергетика“, не защото Гегов е бил неин кум, с него се сближили с него на по-късен етап.

Днес обаче, Борисов, който за първи път коментира скандала “Кумгейт”, заяви:

“В “Булгартрансгаз” има подобно назначение – жената на Александър Ненков, която, мисля, е бременна в седмия-осмия месец. Тя е обикновена служителка, но той да се прибере и да каже – или аз, или ти”.

Премиерът допълни, че е нормално “с най близките си да работиш и да се ожениш“, но припомни, че през 2009 г., когато ГЕРБ дойде на власт за първи път, са обещали да няма такива зависимости.

„Финансовият министър Владислав Горанов например уволни жена си от Министерството на финансите, въпреки, че тя беше експерт там преди него. И сега тя стои вкъщи и се сърди. Моята сестра, няма доктор, който да не каже, че не е добър лекар, но над 30 години е обикновен лекар. Вместо да стане директор на някоя общинска болница. Тя обвинява Петър Москов за това, но истината е, че аз помолих да не я слагат. Дъщеря ми, ако щете. Казва, че няма къде да работи. Ако я пратя в частна фирма, тя ще замине. Ако отиде в държавна, ще се превърне в гейт“, каза още Борисов.

Няколко часа по-късно Александър Ненков обяви, че жена му напуска.

“Говорих с моята съпруга и тя още преди това бе взела решение да не позволи семейството ни да е мишена. Още днес ще напусне своята работа, въпреки че е висококвалифициран специалист и явно ще падне в боя, само защото е моя съпруга и ще трябва да остане без работа, въпреки качествата си. Това ще тежи на съвестта на хората, които ни нападат. Моето възпитание и чест изисква да направим това”, каза още той.

Премиерът заяви, че най-правилно е кметът на Хасково Беливанов да подаде оставка и в града да има избори.

Добри Беливанов обаче заяви, че няма намерение да подава оставка, нито напуска ГЕРБ сам, но ако го изключат, ще уважи решението им.

Избрали са ме хората, заради тях оставам, каза кметът.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular