Борисов защити Симеонов за Слънчев бряг: Той спазва закона

Бойко Борисов инспектира разширяването на републиканския път Пловдив – Асеновград.

 

Разговарях с Валери Симеонов – законът е такъв, че не позволява след 23 часа да има шум, има десетки жалби срещу заведенията, заяви премиерът Бойко Борисов.

“Вицепремиерът действа в рамките на закона. Ако има дебат, той трябва да влезе в парламента и да се реши дали да се промени законът, или не. Но при всеки случай – трябва всички да спазваме правилата”, каза още Борисов пред журналисти в Пловдив по повод протестите в Слънчев бряг срещу акция “Тишина” на вицепремиера.

„Той си действа в рамките на правомощията, законът е за това – да се изпълнява“, подчерта Борисов.

В сряда зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също защити действията на колегата си.

“Трябва да имаме предвид, че имаме изказвания на хотелиери, които подкрепят днешната политика, която правителството прави, респективно тази на Валери Симеонов”, каза той.

Все пак Цветанов призна, че е трябвало да има по-добра организация и обеща в предстоящите месеци и години всички тези неща да бъдат коригирани.

“Ще се подобри тази комуникация и ще се постигне баланс между младите, които искат да купонясват, чувствайки се добре, но трябва да се чувстват добре и почиващите”, добави той.

„Слънчев бряг трябва да си остане място за забавление, изрази мнение лидерът на партия “Воля” и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Той отбеляза в ефира на БНТ, че има по света такива курорти, в които партитата вървят до зори и те са поощрявани от държавите.

По повод акциите по морето на вицепремиера Валери Симеонов Марешки каза, че в изминалите 27 години е можело да се създадат правила за бизнеса, не само за плажовете, а и в банките, и в здравеопазването.