Sunday, May 5, 2024
HomeСпортБой на трибуните между агитките на „Миньор” и „Хебър” в Пазарджик, ранен...

Бой на трибуните между агитките на „Миньор” и „Хебър” в Пазарджик, ранен охранител и ударен полицай при мелето, съдията прекрати временно мача

 

Домакините победиха перничани с гол на Атанас Велев и поведоха колоната в Югозапада

 

Отборът на “Хебър” би “Миньор” с 1:0 на своя терен в Пазарджик и поведе колоната в Югозападната трета лига. Единствения гол в срещата отбеляза халфът Атанас Велев, който се възползва от грешка в “жълто-черната” отбрана.

Мачът между хебърци и перничани започна много напористо  както на терена, така и по трибуните. В 3-тата минута главният рефер Волен Чинков спря мача за около четири минути заради боя, който си спретнаха двете агитки, което принуди охранителните органи на стадиона да изградят жив щит между феновете на двата отбора. Феновете на двата отбора счупиха предпазната мрежа и се млатиха до кръв, а един човек дори обстрелва противника, за да прекрати боя. На стадиона в Пазарджик е имало общо около 1300 фенове, като перничани са били не повече от 200.

В крайна сметка охранител е със счупена ръка, има ударен полицай и няколко по-сериозно ранени фенове с пукнати глави. Лекарят на „Хебър” е оказал първа помощ на пострадалите.

Сайтът zaPernik.com пише, че: „…камикадзе от феновете на футболен клуб „Хебър” (Пазарджик) нахлу на трибуната на гостите от „Миньор” и започна да размахва винкел върху хората. По чудо няма жертви. След като опита да насече няколко фенове, камикадзето бе заловено от перничани и наритано в главата.”

Според присъствали на терена организацията за провеждане на спортното мероприятие е била лоша. В седмицата преди двубоя ръководството на „Миньор” неколкократно е сигнализирало ЗС на БФС – София за опасенията си относно нормалното протичане на мача и за съжаление се оказало право.

След като бе въведен ред, мачът продължи. В 20-ата минута халфът на гостите Любомир Христов фаулира грубо бранителя Георги Чакъров, за което главният рефер Волен Чинков му показа директен червен картон и го прати преждевременно в съблекалнята. С човек по-малко перничани не се стъписаха и играха като равен с равен.

В 63-тата минута Георги Ризов надбяга отбрана на домакините, изскочи сам срещу вратаря Георгиев и бе повален от последния в защита Цветан Павлов, но вместо да вдигне червен картон за провинилия се, Чинков декорира в жълто нападателя на „Миньор”.

В 73-тата минута Васил Геров центрира в наказателното поле на “чуковете”, където Николай Иванов свали топката към Атанас Велев, който вкара от десетина метра за 1:0.

След гола “Миньор” започна по-често да поглежда към вратата на Димитър Георгиев, но до изравняване не можа да достигне.

След мача от ръководството на „Миньор” заявиха, че ще подадат жалба относно съдийството и безобразната организация.

“Хебър”: Д.Георгиев, Геров, Ибрахим, Чакъров, Г.Иванов, Г.Георгиев, Ат Велев, Стефанов, (78-Анг.Лачов), Ник Иванов, (80-Ст.Лачов),Цв.Павлов, Тонев, (88-Кр.Здравков).

“Миньор”: Д.Леонтиев, Савов, М.Иванов, Киров, Л.Илиев, Рамадан, Ден Николов (46-Г.Ризов), Л.Христов, Кр.Ковачев, Вл.Гогов, Ил.Хрестов (67-В.Лазаров).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular