Бръмбар рогач за 100 000 евро изпълзя изпод краката на кмета Котев и се устреми към сцената на „Пирин фолк” в Сандански, Ивайло Коев: Талони за гласуване се продават на кг, изборът на победителя е опорочен

Участниците, които се явиха без авторска песен, бяха лишени от правото да ползват подкрепата на беквокалисти, твърди Коев

Градът е претъпкан с гости, хотелите са пълни, благодарение на градоначалника се усеща приливът на инвестиции, каза лидерът на ромите Тони Ангелов

 

Ивайло Коев спаси и премести в тревата редкия бръмбар рогач, който изневиделица се появи на „Пирин фолк”.

Огромен бръмбар, еленов рогач, близо 10 см колкото врабче, изпълзя изпод краката на кмета Кирил Котев и се устреми към сцената, за да се бори като че ли за голямата награда на юбилейното 25-о издание на  фестивала „Пирин фолк” 2017 в Сандански.

Кметът Кирил Котев бе сред журито на фестивала в Сандански.
Тони Ангелов е доволен от наплива на свежи инвестиции в Сандански.

Кметът Котев беше част от журито, а 35-годишният Ивайло Коев от Стара Загора, който ескортираше една от големите изпълнителки – Ива Петрова, по настояване на екип на в. „Вяра”, смело сграбчи бръмбара с талона за гласуване в ръцете си и го пусна на свобода в близката ливада.

Талоните, с които можеше да се гласува.

„Браво, много добре направихте, това е защитен вид, изчезващ и много рядък”, уточни докторът по екология в Сандански Емил Витанов.

. Юбилейното издание на фестивала се радва на огромен интерес, изпълнители и публика дойдоха от почти всички кътчета на страната.

Гости на концерта допълниха, че на черно бръмбарът рогач се търгува за 100 000 евро. Този по стълбището на Летния театър беше женски. „През 80-те се срещаха немалко екземпляри от него в Санданско, сега са на изчезване. Видът е под закрила на закона за биоразнообразието и серия световни конвенции, както и от законодателството на ЕС”, каза горд от находката Емил Витанов. След като прогони от сцената конкуренцията на своята фаворитка Ива, Ивайло Коев сграбчи тефтера на в. „Вяра” и написа черно на бяло в какво се състои аферата на „Пирин фолк”, цитираме: „Тук се осъществява търговия с талони. Победителят ще бъде излъчен по силата на закупени талони, а тук талоните се продават на килограм. Най-интересни всъщност са талоните за гласуване. Всеки на входа получава по един талон, който струва 1 лв. броя. Днес имах възможност да присъствам на репетициите и ми бяха предложени талони по 1 лв. Казаха ми: „Може да си купите колкото поискате”.

Ивайло Коев записва според него нередностите от фестивала в тефтера на в. „Вяра” под погледите на журито.
Летният театър бе препълнен

Можех да купя 300, но направо се шашнах и попитах: „Така ли се опраделя победителят във фестивала?” Шокирах се от това, което чух. Беше казано на някои от участниците, които не участваха с авторски песни, че нямат право на музиката, която са предоставили на кастинга, и да ползват втори глас, като записите им бяха променени в последния момент. Всеки солист има право да ползва подкрепа на двама-трима певци зад себе си, зад сцената и когато е на живо и когато те пеят с него, дори да допуснат грешка, тя не може да се усети. Е, сега бяха лишени от това им право”, написа в тефтера на в. „Вяра” под носа на журито Ивайло Коев.

С безплатни талони бе сюрпризиран лидерът на „Евророма” Тони Ангелов от неговите приятели. „Градът е претъпкан с гости – от Ямбол, Силистра, Монтана, от всички краища на страната и това е страхотен подем за бизнеса. Сандански случи на кмет. Радвам се, че работих за кампанията му. Всички в Сандански усещат прилива на творческа енегрия от него и прилива на инвестиции. Градът се обновява. Радваме се на страхотен туристически поток, хотелите са пълни”, каза лидерът на ромите в Сандански.