БСП-Дупница стартира подписка за разваляне сделката с ЧЕЗ, депутатът Ибришимов: Искаме държавата да бъде равноправен партньор и купувач на дружеството

Ивайло Петров, Иван Ибришимов и Станислав Павлов

 

 

Подписка за разваляне на сделката с ЧЕЗ стартира БСП официално в Дупница. Представител на Столетницата събираше подписите на противниците на сделката на централния площад „Свобода”. Инициативата бе представена от народния представител Иван Ибришимов и общинските съветници Станислав Павлов и Ивайло Петров.

„И в Дупница, както в други градове започваме подписка за разваляне на сделката с ЧЕЗ. Преди няколко седмици, незнайно откъде, се появи Гинка Върбакова от Пазарджик, която се оказа основният и официален консултант на правителството, и всъщност е представител на правителството в Чехия за закупуване на електроразпределителното дружество. БСП е против това никому неизвестен купувач, без доказан произход на средствата, с които се закупува това дружество, да е негов притежател. Това дружество е част от националната сигурност на България, 1,5 млн. българи ползват тази услуга. Ние искаме разваляне на сделката и връщане отначало на всички документи. Искаме също държавата да бъде равноправен партньор и купувач на дружеството на евентуална следваща сделка“, каза депутатът Иван Ибришимов. „Над 400-500 подписа са събрани само за 2 дни, само на територията на общините Дупница и Бобошево. Подписката върви успоредно и в останалите общини на Кюстендилска област.