„Чиликовгейт” тресе ДАМТН: Кумичката на Чиликов – Елена Хаджиева, назначена за юрист, реди обществените поръчки, екссчетоводителката на община Струмяни Силвия Пецева одобрява разходите

Валентин Чиликов

 

Бившият полицай №1 на Благоевград Богомил Янев главен експерт по сигурността, ексшефката на ВиК-Благоевград Надежда Кайнакчиева – главен юрисконсулт

Щерката на военния прокурор Иван Тренчев от Дупница Галина Николова е назначена за младши експерт юрист

Кумичката на главния секретар на Държавната агенция по метрология и технически контрол Валентин Чиликов – Елена Хаджиева от Сандански, изпълнява длъжността юрист в агенция.

Иван Тренчев

Любопитна подробност е как е издържала конкурса, тъй като в досието й към този момент липсва свидетелство за правоспособност. Тя движи всички обществени поръчки на ДАМТН.

Богомил Янев

„Кумгейт” на Делян Добрев ряпа да яде пред „Чиликовгейт”. Бившият кмет на Струмяни е привлякъл на работа цяла армия със свои земляци от родната му Благоевградска област. Оказа се, че родното му място е най-богатото на специалисти в областта на техническия контрол.

Ндежда Кайнакчиева

На работа в агенцията са огромен брой пенсионери от Благоевград. На първо място в списъка на пенсионерите е бившият шеф на ОД на МВР – Благоевград Богомил Янев. Той е полицай №1 на Благоевград по времето, когато Чиликов е кмет в Струмяни. В момента Янев е главен експерт по сигурността. Пенсионер в държавната агенция на ключов пост е и Костадин Динов от Благоевград. Той работи в Главна дирекция „Язовирни стени”. Черешката на тортата е назначението на бившата счетоводителка на община Струмяни Силвия Пецева, която в момента е финансов контрольор в агенцията и одобрява или отхвърля всички разходи на ръководството.

В прокуратурата срещу Чиликов и Пецева са подадени много сигнали, касаещи разходването на средства в община Струмяни. Главен юрисконсулт на агенцията е бившият управител на ВиК – Благоевград Надежда Кайнакчиева.

Като екзотично се определя назначението на дъщерята на военния прокурор от Благоевград, роден в Дупница, Иван Тренчев. Наследничката му Галина Николова е назначена за младши експерт юрист. Красавицата, възпитаник на ЮЗУ, се е явила на конкурс за поста и го е спечелила. Колегите й обаче твърдят, че Тренчева не отговаря на изискванията за участие в конкурса, тъй като не е представила документ за правоспособност. Тази подробност е поправена няколко месеца след конкурса.

„Председателите на агенцията се сменят като носни кърпички, но главният секретар стои като оловен войник. Въпросът е кой проверява как са проведени конкурсите и има ли чадър над главния секретар на агенцията?”, питат на редакционните телефони подчинените му, предоставили подробностите от пейзажа в агенцията.