Читатели сигнализират: На бутилки уиски съветниците в Струмяни дават на кмета Илиев да дрънчи два пъти пари за ОУП, друснаха 4 млн. лв. дълг

Емил Илиев

 

Къде се изпариха 8000 кв. м асфалт, предвиден за улица в село Илинденци, а с бетон се оказа пътят към циганската махала?

Гравитиращата към депутата Пеевски фирма „Водстрой” прави водопровод за 3 600 000 лв., сега нямаме нито вода, нито асфалт, как изобщо е приет обектът?

„Община Струмяни е затънала с 4 млн. лв. задължения. По времето на кмета Валентин Чиликов Министерството на финансите отпусна 1 млн. лв. за разплащане на стари задължения, за да не капитулира общината, а сега на наследника му на поста Емил Илиев са предоставени 2,5 млн. лв.

На последната сесия на ОбС в Струмяни масата беше заредена с две бутилки уиски.

1 300 000 лв. е глобена общината заради загубени дела”, пишат на редакционните имейли читатели от Струмяни, пожелали да не цитираме имената им, тъй като се страхуват от отмъщение от страна на кмета Илиев и свитата му съветници.

Виждате ли нов асфалт тук, питат нашите читатели?

„Нормално ли е община Струмяни сега да е с 4 млн. лв. задължения заради мъдрото и далновидно управление на Емил Илиев и предшественика му Валентин Чиликов, който сега е негова дясна ръка в Общинския съвет?

Колко пъти ще се искат пари за Общ устройствен план в общината?

По време на ремонта по смяната на водопровода за 3,6 млн. лв. улицата в селото е била в потресаващо състояние.

В периода от 2014 г. има предоставени 7600 лв. и още 15 000 лв. от Министерството на инвестиционното проектиране за задание за изготвяне на общ устройствен план на общината. Такова задание до момента не е одобрено, но пък има фирма, която е прибрала вече всичките пари. Министерството вече го няма, а Илиев иска пак пари и отново за същото. И същите съветници, които заседават на по бутилка уиски, пак му гласуват пари, този път от 120 000 лв., случи се на последната сесия и парите отново са за общ устройствен план. Съветниците дори не си направиха труда да попитат откъде пари и защо. Предпочитаха да вдигат наздравици с уиски.

Може би сесиите им се услаждат доста, защото те отказват да поставят на кмета Илиев въпроса истина ли е, че зетят милионер на кмета на Симитли Апостол Апостолов – Николай Динков, извършва бетонирането на улиците в Илинденци с фирма „Вантроник”? Иначе в Търговския регистър фирмата се води на Иван Давидков.

Истина ли е, че общината плати на фирмата колосална сума, като осребри даже и нафтата за тежките коли? Истина ли е, че съгласно поръчката трябваше да бетонират улица в селото, а вместо това се бетонира улица в циганската махала? Истина ли е, че за една улица са изписани 8000 кв. м асфалт, а на нея няма нито грам? За улица към циганската махала са платени около 100 000 лв. за 500 м, което прави 2500-3000 кв., а са изписани 8000 кв. асфалт? И то половината са по Програмата за селските райони.

Истина ли е, че същата улица я работи фирма „Водстрой”, която гравитирала към Пеевски?

Всичко това е платено, а ние си вървим по дупките, а освен всичко нямаме и вода. „Водстрой” смениха водопровод за 3 600 000 лв., а сега нямаме нито вода, нито асфалт, а фирмата и общината отчетоха обекта без забележки.

Гледаме сайта на община Струмяни и видяхме, че общината имала нужда от самосвал, за който е платила 10 000 лв. Пращаме ви снимки на „самосвала”. Прилича ли ви това камионче на самосвал? Струва ли то повече от 3000? Общината го е купила в последния работен ден на 2017 г.

Вижте решенията на Общинския съвет от януари. В първото приложение ще видите таблица №9, в която се сочи, че са заделени 15 000 лв. за ремонт на стълбище на общината. Всички ние, жителите и журналистите на вестник „Вяра”, установихме, че стълбището е ремонтирано. Снимките и видеозаписите са достатъчно доказателство.

Проблемът със стълбището е, че ремонтът е направен, преди да се заложат средствата за това, и въпросът е струва ли действително свършеното 15 000 лв., защото всичко изглежда като козметичен ремонт?”, пишат читателите ни.

Вестник „Вяра” потърси кмета Емил Илиев за коментар по темата, той обаче не отговори на повикването.